erd_tarsashaz

Sokba kerül Érden élni: van, ahol 1,1 millió a négyzetméter ár

erd_tarsashaz

Sokba kerül Érden élni: van, ahol 1,1 millió a négyzetméter ár

Menő lett Érden élni, a magas ingatlanárak sem riasztják el a fővárosból költözni vágyókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉrdMost oldalán több alkalommal is szóba került, hogy megtelt Érd, nincs hova fejleszteni. Azaz van, de az horrorárba kerül. Minderről Csőzik László polgármester, valamint a helyi víz-, illetve csatornaszolgáltató is elmondta a véleményét. Megkerestünk egy érdi ingatlanszakértőt, vajon ő miként látja a városunk jövőjét.

Verő Ákos, az Érdi Ingatlan Iroda vezetője az Érd FM: Bundáskenyér című reggeli műsorában elárulta, amikor 2007-ben az érdi ingatlanpiacon dolgozni kezdett, akkor még az volt a mondás, hogy „nagyvárost építünk.” Majd néhány évvel később jött a „virágzó kertváros” szlogen, míg az elmúlt esztendőkben az „Érd megtelt” fordulatot hallani a legtöbbet.

Ez utóbbi kapcsán a szakember elmondta, bár érti a provokatív szándékot, azonban érdemes abba is belegondolni, hogy ennek a kijelentésnek a hallatán vajon mit érezhetnek azok, akik alig néhány éve költöztek ide. Vagy azok, akik most fontolgatják, hogy Érden vennének házat, lakást.

„Ki szeretnél költözni a városból Érdre a gyerekeiddel? Gyere, gyere szeretettel látunk, de Érd megtelt!”

– fogalmazza meg az ellentmondást Verő.

Ennek ellenére úgy látja, akik itt keresnek ingatlant azok most még nem szembesülnek ezzel a problémával, hiszen, ahogy azt már Csőzik László is elmondta, még mindig körülbelül 2000 beépítésre váró telek van a városban. Rengeteg a már elkészült, de még üres társasházi lakás, illetve az újak is folyamatosan épülnek. És akkor még nem esett szó a sok-sok régi, átépítésre vagy bontásra szoruló házról, ami szintén lehetőséget nyújt a lakosságszám növekedésére.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy mindez kihívás az önkormányzat számára. Alkalmassá kell tenni az infrastruktúrát, hogy elbírja az egyre több embert, de szerinte ez egyfajta fejlődés is. Az elvárosiasodás az életünk velejárója, teszi hozzá Verő.

Mint mondja, szerencsére a vevők még nem reklamáltak nála utólag, hogy rossz az út, kevés a bölcsődei férőhely, nincs víznyomás… Amikor ingatlant vásárol valaki, akkor azt minden előnyével és hátrányával teszi. Valami probléma mindig adódhat, de eleve olyan helyet kell keresni, ami az igényeknek, elvárásoknak megfelel, és akkor kevesebb a csalódás.

Verő Ákos kijelentette, hogy Érd és a hozzá hasonló főváros környéki települések népszerűsége a koronavírus-járványnak, és a kormány családpolitikájának is köszönhető.

A pandémia alatt, amikor az utcára sem lehetett kilépni, sokan szerettek volna legalább egy kis kertet. Ezt a törekvést mozdította előre az otthonteremtési támogatás, és a kettő együtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen indultak el a zöldövezetek, így Érd irányába is. Ha az érdi újépítésű társasházi lakások négyzetméter árát vizsgáljuk, jól látszik a trend. Míg a Covid előtt 2020 környékén még csak 7-800 ezer forint volt, manapság már 900 ezer és 1,1 millió forint között mozog az újépítésű lakások négyzetméter ára.

Az ingatlanszakértő szerint az esetleges hiányosságok és a magas árak ellenére Érd vonzereje továbbra is a már említett kertvárosias hangulatban rejlik. Amellett persze, hogy földrajzi elhelyezkedése révén közel van Budapesthez, amit számos útvonalon meg lehet közelíteni.

Ha a Verő Ákos ingatlanszakértővel készült teljes interjúra is kíváncsi, itt lentebb találja.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email