23_04_04_birosag

Kommandósok voltak az érdi vérfürdő bírósági tárgyalásán

23_04_04_birosag

Kommandósok voltak az érdi vérfürdő bírósági tárgyalásán

Rejtélyes memóriazavarral küzdött a négyszer megszúrt vádlott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rejtélyes dolgok derültek ki az érdi benzinkúton halállal végződött családi leszámolás egyik vádlottjánál. Váratlanul memóriazavar lépett fel nála, elfelejtette a nevét a támadójának, aki négyszer is megszúrta őt.

Mint ismert, 2020. augusztusában az érdi benzinkúton egy helyi és egy enyingi család tagjai csaptak össze. A leszámolás végén az 50 éves R. János meghalt, többen súlyosan megsérültek. Szerdán délelőtt az érdi vádlottakat hallgatták ki a Budapest Környéki Törvényszéken. (Az  ÉrdMost itt tudósított az esetről, a további fejleményekről pedig itt és itt írtunk.)

A police.hu korábban közzétette azt a felvételt, amit a benzinkút kamerája rögzített:

Az április 5-ei tárgyalás mosolyogtató jelenettel kezdődött, amikor egy késve érkező vádlott azzal mentegetőzött a bíróságnak, hogy a rendőrök szabálysértés miatt igazoltatták, ezért nem érkezhetett időben.

Eközben a hatóság mindent megtett annak érdekében, hogy az enyingi és az érdi család se a tárgyalás során, se a szünetben egy pillanatra se keveredjen össze. Azt viszont nem tudták megakadályozni, hogy a gyűlölködő családok egyik tagja ne üvöltözzön a tárgyalóteremben.

A hallgatóság elkerekedett szemmel hallgatta a tragikus sorsú R. János unokaöccsét, R. Györgyöt, akit a 2020. augusztusi vérfürdővel végződött családi leszámolással kapcsolatban szerda délelőtt faggatott a bíróság. A férfi annak ellenére, hogy az érdi benzinkútnál történt családi leszámolás során többször is megszúrták, nem haragudott a támadójára.

„Hogy haragudnék rá, ha nem tudom ki volt az” – magyarázta a bírónak a rejtélyes emlékezetkiesésben szenvedő  R. György. Pedig a rendőrségi kihallgatásán pontosan megnevezte az illetőt. Nem mellesleg négy szúrás érte a hasán, a lábán és a fején.

A tárgyaláson viszont arra hivatkozott, hogy az eset során csőlátás lépett fel nála, ez a tudatlansága oka.  Érdekes módon arról sem volt fogalma, hogy az akkor még fiatalkorú fia, aki vele volt, és szintén kiszállt az autóból, pontosan mikor is született.

R. György folytatta a meghökkentő állításait. Nem tudott arról, hogy elhunyt nagybátyja családja haragban állt az enyingiekkel. Egyébként nem támadó szándékkal száguldott a verekedés helyszínére, az érdi benzinkúthoz, hanem eladni egy autót. Amikor kiszállt a kocsiból, egy gumicsövet talált a földön. Felvette ugyan, de, mint mondta, nem bántott senkit vele, majd amikor megkéselték, eldobta.

Viszont az első rendű vádlott cáfolta R. György állításait. Szerinte eleve verekedni akart, így került a helyszínre.

További két embert is meghallgatott a bíróság, ám ők nem kívántak vallomást tenni az ülésteremben. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy békés szándékkal érkeztek a benzinkúthoz.

A bíróság a tárgyalást április 13-án folytatja.

Fotó: ÉrdMost, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email