keseles_200731

Késelés a benzinkúton, tizenhárom embert elfogtak

Késeléssé fajult a vita csütörtök este az Iparos utcai benzinkútnál. A rendőrség egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít. FRISS: előkerült a biztonsági kamera felvétele és interjút adott az Érd TV-nek a rendőrség.

Frissítés:

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott az érdi benzinkúton elkövetett “vendettáról”. A sajtótájékoztatón levetítették azt a videófelvételt is, ami a benzinkút biztonsági kameráján készült: 

A sajtótájékoztató után interjút adott az Érd TV-nek Latorovszky Gábor rendőr alezredes, aki elmondta, hogy már megkezdődtek a kihallgatások a gyilkosság és a csoportosan elkövetett, fegyveres garázdaság ügyében is. A sérültek között jelenleg ketten életveszélyes, hárman súlyos állapotban vannak, hét ember pedig könnyebb sérülésekkel úszta meg a csütörtök este történteket. Egy ember még csütörtökön este belehalt sérüléseibe.

 

“Lelkileg és fizikailag kivagyok. Nagy a lelki fájdalmam, mert egy jó ismerősöm, egy nagy családfő, sok gyermek apját, unokák nagyapját meg gyilkolták! Nem tudom, hogy ki? És mikor lesz valaki hajlandó az enyingi gyilkosokat kordában tartani! Ma már nem elég nektek a boxolás, enyingi gyilkosok? Minden áron gyilkolni kell?? Hogy történhet meg egy ilyen, hogy egy 6000 fős cigányság mellett ezt meg lehet tenni??? – írja közösségi oldalán a tegnap esti késeléssel kapcsolatban Balogh Csaba, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, aki egyúttal arra kéri a belügyminisztert, hogy ne bánjon kesztyűs kézzel a “gyilkos állatokkal”. 

Balogh Csaba közben törölte a Facebookon a posztját! 

Megtudtuk azt is: a csütörtöki tragédia miatt elmarad a roma holokauszt-megemlékezés, amit a hétvégén tartottak volna.

Mint azt már megírtuk, csütörtök este nyolc óra körül két társaság tagjai összeszólalkoztak az Iparos utcai benzinkútnál. A vita tettlegességig fajult, egy ötvenéves férfi meghalt, több sérültet kórházba szállítottak – a rendőrség kezdetben ezt az információt közölte, péntek délelőtt azonban az alábbiakat hozták nyilvánosságra: 

“Több, nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, amely személyi sérülést nem okozott. A két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő ellenérdekű felekre, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta. Az összecsapásban egy 50 éves férfi belehalt elszenvedett sérüléseibe, további tizenkét ember került különböző fokú sebesülései okán kórházba. A rendőrség 12 óra leforgása alatt azonosította és elfogta az eldurvult vita több résztvevőjét. Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít. A rendőrség mindnyájukat őrizetbe veszi, és kezdeményezi letartóztatásukat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket a köznyugalom helyreállítására.”

A Blikk tegnap esti értesülései szerint egy enyingi csapat érkezett felfegyverkezve Érdre, hogy egy korábbi szóváltást rendezzenek. Először egy másik benzinkúton verekedtek, majd autóba pattantak, és autós üldözés vette kezdetét. Amikor a csapat utolérte a másik társaságot, kipattantak az autóból és rárontottak a másik kocsiban ülőkre. Már az autóban elkezdték őket szurkálni, és kitépni őket a járműből.

Ezt alátámasztja az is, amit az ÉrdMost tudósítója péntek reggel a helyszínen látott: egy kék Suzuki Swiftet, nyitott ajtókkal, tele vérnyomokkal. Egy másik autó előtt egy kés hevert.  A benzinkúton reggel kilenc órakor még javában zajlott a helyszínelés. A kutat és környékét lezárták, egy-egy embert engedtek csak be – például azt a férfit, aki korábban ott parkolta le az autóját. Most már elvihette a járművét. Más autókat viszont trélerrel szállítottak el.

A környékbeliek nem kívántak kameránk elé állni, az egyik szomszéd elmondta: ő csak a nagy nyüzsgést látta, de sem a vitát, sem a lövöldözést nem hallotta. Egy idősebb férfi ugyan látta, ahogy az egyik csoport az autókra támadt, de nyilatkozni nem szeretett volna. Volt, aki úgy tudja, az érdiek a Doberdótól jöttek, de erről bővebb információnk nincs.

Amint újabb információ jut birtokunkba, cikkünket frissítjük.

 

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email