keseles_200731-pl8mznsi5dw25yckdr3jt9o6odl0eienietqmslk9s

Vádat emeltek a benzinkutas tömegverekedés és késelés ügyében

keseles_200731-pl8mznsi5dw25yckdr3jt9o6odl0eienietqmslk9s

Vádat emeltek a benzinkutas tömegverekedés és késelés ügyében

Harminc személy ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, akik még 2020. júliusában az egyik érdi benzinkútnál estek egymásnak és a tömegverekedésben egy ember életét vesztette.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint akkor megírtuk, késeléssé fajult a vita 2020 júliusában az Iparos utcai benzinkútnál, ahol egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között alakult ki személyes konfliktus – a családokat egymáshoz távolabbi rokoni szálak is fűzik. A Pest Megyei Főügyészség legfrissebb közleményében azt írja, a viszony annyira elmérgesedett, hogy az egyik közösségi oldalon élő videóközvetítésekben agresszíven, illetve gyalázkodva üzentek egymásnak. Aztán 2020. július 30-án, az esti órákban az enyingi család tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választva – több gépkocsival – elindult Érdre, erre az érdiek is gyülekezni kezdtek és keresték az enyingieket. Mindkét család különböző ütlegekkel, illetve szúró-vágó eszközökkel szerelkezett fel.

Az összecsapásra egy érdi benzinkúton került sor. A családok tagjai kölcsönösen bántalmazták egymást puszta kézzel, illetve a magukkal vitt eszközökkel, emellett megrongáltak több autót is.

A konfliktus során volt, aki a rivális család tagjai közé hajtott autóval és volt, aki több embert is megszúrt késsel. A benzinkút kamerái által rögzített cselekmény következtében többen megsérültek mindkét oldalról, és egy ember belehalt szúrt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség összesen harminc személy ellen emelt vádat az ügyben. A vádirati minősítések között szerepel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette éppúgy, mint csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette vagy rongálás bűntette is, más bűncselekmények mellett.

A cselekményt rögzítő egyik videókamera felvétele az alábbi linken tekinthető meg:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email