keseles_200731-pl8mznsi5dw25yckdr3jt9o6odl0eienietqmslk9s

Vádat emeltek a benzinkutas tömegverekedés és késelés ügyében

Harminc személy ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, akik még 2020. júliusában az egyik érdi benzinkútnál estek egymásnak és a tömegverekedésben egy ember életét vesztette.

Mint akkor megírtuk, késeléssé fajult a vita 2020 júliusában az Iparos utcai benzinkútnál, ahol egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között alakult ki személyes konfliktus – a családokat egymáshoz távolabbi rokoni szálak is fűzik. A Pest Megyei Főügyészség legfrissebb közleményében azt írja, a viszony annyira elmérgesedett, hogy az egyik közösségi oldalon élő videóközvetítésekben agresszíven, illetve gyalázkodva üzentek egymásnak. Aztán 2020. július 30-án, az esti órákban az enyingi család tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választva – több gépkocsival – elindult Érdre, erre az érdiek is gyülekezni kezdtek és keresték az enyingieket. Mindkét család különböző ütlegekkel, illetve szúró-vágó eszközökkel szerelkezett fel.

Az összecsapásra egy érdi benzinkúton került sor. A családok tagjai kölcsönösen bántalmazták egymást puszta kézzel, illetve a magukkal vitt eszközökkel, emellett megrongáltak több autót is.

A konfliktus során volt, aki a rivális család tagjai közé hajtott autóval és volt, aki több embert is megszúrt késsel. A benzinkút kamerái által rögzített cselekmény következtében többen megsérültek mindkét oldalról, és egy ember belehalt szúrt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség összesen harminc személy ellen emelt vádat az ügyben. A vádirati minősítések között szerepel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette éppúgy, mint csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette vagy rongálás bűntette is, más bűncselekmények mellett.

A cselekményt rögzítő egyik videókamera felvétele az alábbi linken tekinthető meg:

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email