315936085_564967375629008_8546963190513406641_n

Bajban a törökbálinti polgi: vádat emelnek az ingatlanmutyi ügyében?

315936085_564967375629008_8546963190513406641_n

Bajban a törökbálinti polgi: vádat emelnek az ingatlanmutyi ügyében?

Lezárult a nyomozás, vádemelési javaslattal kerültek az iratok az Érdi Járási Ügyészséghez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három éve, hogy két önkormányzati ingatlan értékesítése kapcsán feljelentés született jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. Bruder Márton törökbálinti képviselő és Tetlák Örs érdi alpolgármester közös sajtótájékoztatóján elhangzott: a rendőrség lezárta a nyomozást,  jelenleg a vádemelésre várnak.

Elek Sándor törökbálinti polgármester még 2018-ban és 2019-ben átruházott hatáskörben értékesített két helyi ingatlant a hozzá közelálló kollégái számára. Az egyikük az akkori személyi asszisztense, a másik pedig a közbeszerzési ügyekért felelős ügyintéző volt – hangzott el a tájékoztatón.

Előbb egy közel 600 négyzetméteres telket értékesítettek a Tükörhegyen az Árpád utcában, amelyen egy lakóingatlan is állt. Ez 8 millió forintért talált gazdára. A Vadrózsa utcában található 800 négyzetméteres ingatlan pedig egy évvel később 4,5 millió forintért cserélt tulajdonost.

„Aki tisztában van az ingatlanpiaci viszonyokkal az tudhatja, hogy a törökbálinti építési ingatlanok esetében ezek nevetséges árak, hiszen ezek a telkek 15-20 millió forinttól kezdődnek”

– hangsúlyozta Bruder Márton.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a vádemelési javaslat is azt bizonyítja, hogy a feljelentés annak idején nem volt alaptalan, miként azt akkor Elek Sándor polgármester megállapította.

Az ügyben eddig egy gyanúsítottat hallgattak ki, aki az önkormányzati rendeletben foglaltak szerint úgynevezett átruházott hatáskörben döntött az ingatlanok adott áron történő értékesítéséről. Bruder szerint eléggé egyértelmű az, hogy ebben az esetben Elek Sándor polgármesterről van szó.

A városvezető Facebook-bejegyzésében reagált az őt ért vádakra. Szerinte a két ingatlanról elmondható, hogy fekvésük, állapotuk és adottságaik miatt a hivatalos értékbecslés szerint sem érték el a Törökbálinton általánosan jellemző értékhatárokat.

„Az értékesítésre a telkeket a képviselő-testület szabályosan jelölte ki. Az ingatlanok értékesítése az önkormányzat által bekért szakértői értékbecslésben meghatározott összeget figyelembe véve történt”

– olvasható a bejegyzésben.

A feljelentésben azonban az is benne van, hogy bűnsegédek is részt vehettek az ügyben. Adott esetben egy valótlanul elkészített értékbecslésnek is lehet ilyen következménye.

A sajtótájékoztató végén Tetlák Örs összegzésként elmondta,  nehéz lesz az ügyészségnek bármilyen más döntést hoznia, mint ami a nyomozás eddigi adatai és tényei alapján kiderült. Az érdi alpolgármester szerint egy ilyen helyzetbe került városvezető egyetlen helyes döntést hozhat, az pedig az, hogy lemond és elhagyja hivatalát.

fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email