pekseg_villanyoszlop

Rémálom a Velencei úton: „Ekkora szelet én még nem láttam” – videó

pekseg_villanyoszlop

Rémálom a Velencei úton: „Ekkora szelet én még nem láttam” – videó

Szörnyülködve idézte fel a hétfői ítéletidőt a pékség tulajdonosa.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csalódottan fordultak vissza az érdi vásárlók  a Velencei úti albán pékség ajtaja előtt. Felirat hirdeti: a bolt zárva van. Mint azt az ÉrdMost megírta, a hétfői brutális erejű szél alaposan meggyötörte a városunkat. A legdurvább eset a Velencei úton történt, ahol a vihar egész egyszerűen lesodorta egy ház tetőszerkezetét.

Az épületben működő pékség tulajdonosa az ÉrdMost kérdésére elmondta, nagyon megijedt, amikor meglátta a tetőborítást az úton, aztán a kitört, meghajlott villanyoszlopokat. Leginkább attól félt, hogy megsérült valaki.

„Régóta élek Érden, de ekkora szelet még sohasem tapasztaltam. Két lökést hallottam az épületben, kiszaladtam az utcára, ahol szörnyű látvány fogadott. Pék vagyok, nem ács, megdöbbentett, ahogyan a vihar lekapta a tetőt a helyéről, de  szerencsére a szerkezetre a kivitelező garanciát vállalt” – mondta a tulajdonos.

Szerencsére a leszakadt tető nem okozott senkinek sérülést, de az üzlet előtt parkoló két autó komoly kárt szenvedett.

Tulajdonosa – egy hölgy – lapunknak elmesélte: a vásárlás végén épphogy belehuppant a vezetőülésbe, azonnal a kocsijára dőlt a magasfeszültségű távvezeték oszlop. A képen is jól látszik, amint behorpasztotta a tetőt. Szerencsére a kocsi tulajdonosának a biztosító megtéríti a kárát.

„Érden nyolc helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak” – nyilatkozta az ÉrdMostnak Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a vármegyében  ötven esetben kellett kidőlt fákat, leszakadt ágakat eltávolítani az úttestről, a házakról, a kerítésekről, két alkalommal pedig az épületekben tett kárt a viharos szél.

A Velencei úton történt eset miatt egyébként hajnalig nem volt áram a környéken. Az áramszolgáltató munkatársai azóta visszaállították a szolgáltatást, és folyamatosan dolgoznak a helyszínen. Videónkon éppen az egyik kidőlt oszlop talapzatát távolítják el.

Fotó, videó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email