22_03_29_erdmost_nincskep

Ne legyen az államé az érdi szakrendelő

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne legyen az államé az érdi szakrendelő

Csőzik László polgármester nyílt levelet írt az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Noha az ötlet már korábban felmerült, de az országgyűlés végül decemberben fogadott el egy, az egészségügy átalakításáról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság előkészíthesse a még nem állami fenntartású szakrendelők államosítását. A OKFŐ ezért januárban el is kezdte gyűjteni ezeknek az intézményeknek a gazdálkodási és egyéb adatait. Majd a héten egy levelet is küldött az érintett önkormányzatoknak, hogy nyilatkozzanak, át szeretnék-e adni szakrendelőiket az államnak.

Erre válaszolt nyílt levélben a mai napon Csőzik László, miszerint Érd nem kíván élni a lehetőséggel, és továbbra is a város fenntartásában képzeli az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény működtetését.

 

Mint fogalmaz:

„Meggyőződésünk, hogy – az országosan meglévő szakemberhiány és az egészségügyi ellátórendszerben tapasztalható belső feszültségek figyelembevételével is – az érdi járóbeteg szakrendelő önkormányzati fenntartású működtetése szolgálja leginkább az ellátásszervezés és ellátásbiztonság helyi érvényesülését.”

Ugyanakkor a polgármester hozzáteszi, hogy az önkormányzat „továbbra is nyitott a szakmai együttműködésre irányuló szakértői és felsővezetői egyeztetések lefolytatására.”

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, a település közgyűlése még a decemberi ülésén fogalmazott meg egy határozatot ebben a témában. A határozatban felkérték Aradszki András országgyűlési képviselőt, hogy valamennyi lehetséges fórumon adjon hangot a város tiltakozásának a tervezett átalakítás, a járóbeteg-szakellátás államosítása ellen, és ne támogasson olyan törvényjavaslatot a parlamentben, amely ellentétes a város szándékával.

És ha már Aradszki András. Az országgyűlési képviselő épp tegnap tartott egy igen érdekesre sikerült sajtótájékoztatót az érdi szakrendelőnél.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email