ovodaiszakmainapok1_230313.jpg

Kell egy kis áramszünet – az óvónéniknek is

ovodaiszakmainapok1_230313.jpg

Kell egy kis áramszünet – az óvónéniknek is

Az Óvodai Szakmai Napokon a pedagógusok megismerkedhetnek a jó gyakorlatokkal, kikapcsolódhatnak és új élményekkel gazdagodhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg szakmai napjaikat az érdi óvodák. Érd méltán lehet büszke erre a kezdeményezésre: a Szivárvány és Kincses ovi, illetve tagóvodáik március 13. és 24. között hiánypótló előadásokkal, szakmai tudásukat felvillantó bemutatókkal és szórakoztató programokkal várják az érdeklődő óvónőket. Sőt, nem csak őket: meghívást kaptak a Szociális Gondozó Központ munkatársai, valamint a védőnők is.

Utoljára a Covid előtt tartottak szakmai napokat az érdi óvodák, így ezt a rendezvényt nagyon várták már a pedagógusok. Régen az volt a gyakorlat, hogy a szülők is beülhettek egy-egy őket érdeklő, érintő előadásra, de erre most nincs lehetőség – most kiemelten a gyermekekkel foglalkozó pedagógusokra, szakemberekre fókuszálnak a szervezők. És nem csak az érdi önkormányzati intézményektől érkeznek érdeklődők:  bevonták az Ég-Ígérő református óvodát, és meghívót kapott a német nemzetiségi Pumukli, a Csimota óvoda, valamint a ráckeresztúri Mosoly ovi is.

(jobb oldalon) Vincze Beáta és Lehóczki Anna Elvira intézményvezetők a szakmai napok nyitó rendezvényén.

Újdonság, hogy a pedagógiai asszisztenseknek is tartanak foglalkozásokat, előadásokat.

„Egyre több pedagógiai asszisztens dolgozik az óvodákban, így őket a korábbiaknál aktívabban szeretnénk bevonni a szakmai programokba” – mondta az ÉrdMostnak Vincze Beáta, a Szivárvány Óvoda intézményvezetője.

Ami a programot illeti: az SNI-s gyermekek nevelésétől az autizmuson át a mozgásfejlesztési, a gyermekbalesetektől a környezeti nevelésig számtalan témában lesznek bemutatók, előadások az Óvodai Szakmai Napok közel két hete alatt. A gyermekvédelmet is fókuszba helyezik az idén.

„Igyekeztünk arra is lehetőséget biztosítani, hogy a pedagógusok pihenni tudjanak: textilszobrász foglalkozásokat rendezünk, ami korábban már nagy siker volt” – tette hozzá Lehóczki Anna Elvira, az Érdi Kincses Óvoda intézményvezetője.

A programokat meghívott előadók, illetve az intézmények óvodapedagógusai tartják, hiszen az is cél, hogy átadják egymásnak a jó gyakorlatokat, módszereket.

A foglalkozásokat délelőttre és délutánra is szervezik, hogy a különböző időpontokban dolgozó óvó nénik számára elérhető legyen. Egy napon több programlehetőséget is kínálnak.

A szakmai napok megszervezése széles körű figyelmet és logisztikát igényel, hiszen a munkatársak igényeihez és az előadók beosztásához egyaránt alkalmazkodni kell. Több mint két hónapos előkészítő munka áll a rendezvénysorozat hátterében.

Az óvodák az önkormányzattal is egyeztettek a szakmai napok programjáról. A város is támogatja a rendezvényt, és a hivatal munkatársai is képviseltetik magukat egy-egy foglalkozáson, előadáson. Hiszen a városnak is fontos, hogy az óvodákban folyó szakmai élet színes legyen, és a mindennapok nehézségei közepette az óvónők kikapcsolódhassanak.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email