csozikradio_221221

Megszűnnek az életveszélyes útkereszteződések Érden

csozikradio_221221

Megszűnnek az életveszélyes útkereszteződések Érden

Érden körforgalmak és lámpás elágazások kialakítását tervezi a város vezetése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester volt a vendége az Érd FM: Bundáskenyér című reggeli műsorának. A politikust az önkormányzat aktuális terveiről faggatták a kollégáink.

Ahogy azt az ÉrdMost is megírta, nemrégiben befejeződött a Tárnoki út felújítása. Azonban a környéken ezzel még nincs vége a változásoknak, hiszen a több kilométer hosszú út két pontján is forgalomlassító fejlesztések várhatók – árulta el Csőzik László.

Kiderült, a Tárnoki, Szent István illetve Lőcsei utak találkozásánál egy körforgalom kialakítását tervezik. A másik irányban pedig, ahol a Tárnoki és az Ürmös út keresztezi egymást, ott – egy jóval egyszerűbb megoldással élve, – a forgalmi renden változtatnak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az eddigiekkel szemben nem az Ürmös, hanem a Tárnoki útról érkezőknek lesz majd elsőbbségük.

A polgármester hozzátette: folytatódik a Fehérvári és Zámori út csomópontjánál megkezdett beruházás, valamint hamarosan a Zámori és a Vadlúd utcai körforgalom építése is látványos szakaszához érkezik. E két projekt kapcsán egyúttal reményét is kifejezte, hogy a következő tanévre, vagyis szeptemberre mindkettő elkészülhet.

A város ellenkező pontján is komolyabb munkálatokra kell számítani, hiszen a Törökbálinti út mentén is folytatódik a közlekedés fejlesztése. A Szövő és a Folyondár utcák találkozásánál lámpás kereszteződést alakítanak ki. Illetőleg maga a Törökbálinti út egészen a Bem térig megújul.

Örülhetnek azok is, akik gyakran megfordulnak a Sóskúti, Fűtő és Szovátai utak elágazásánál – ami szintén a város egyik igen veszélyes és problémás csomópontja, – ugyanis a közeljövőben itt is lámpás kereszteződés lesz. Ha hirtelen nem tudná, akkor erről van szó.

 

Mindezek mellett, nemsokára elkezdődik az Érd-Ófaluban található Molnár utca rekonstrukciója, ahol az út egyik oldalán járdát is ki fognak alakítani.

És ha már Ófalu, ennek a településrésznek a megújítása kapcsán Csőzik László számos további elképzelésről is beszámolt. Ilyen például egy magasparti kilátó, és egy túraútvonal létrehozása. Cél, hogy a hírhedt Kerülő út is XXI. századi formát öltsön, aminek nyomán tovább fejlődhet az érdi pincesor. Miként a minaret és a kastélydomb távlati sorsa is szóba került.

A teljes beszélgetést itt lentebb tudja meghallgatni.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email