1675164127414

További fejlesztéseket tervez a város a Tárnoki úton

1675164127414

További fejlesztéseket tervez a város a Tárnoki úton

Erről Szűcs Gábor alpolgármester beszélt a január 31-ei projektzáró rendezvényen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több ezer érdi lakos közlekedhet komfortos körülmények között, most, hogy a Tárnoki út megújult – mondta el Szűcs Gábor alpolgármester a Tárnoki út felújításával kapcsolatos projektzáró rendezvényen.

A projekt műszaki tartalmát ismertetve hangsúlyozta: a burkolat szélessége korábban 5,6 – 6 méter között változott, de most már egységesen 6 méter, és mindkét oldalon süllyesztett szegélyt építettek.

Az úthibákat és a süllyedéseket feltárták, ahol szükséges volt, cserélték a pályaszerkezetet. Az út teljes hosszán, 7,5 kilométeren felmarták a régi aszfaltot, és az alapra kiegyenlítő és kopóréteg került.

 

A Napsugár óvodánál járda és rámpa épült, és további fejlesztések is várhatók a területen: az ovinál zebrát épít ki a város, amint befejeződik az engedélyeztetési eljárás.

A tervek szerint a Tárnoki út csatlakozásainál lévő csomópontok is megújulnak majd a közeljövőben.

 

Az Érd ütőerének számító észak-déli főútvonalakat (a Lőcsei-Szent Istvánt a Riminyákival, illetve az Ürmös utcával) összekötő út évtizedek óta rendkívül rossz állapotban volt.

 

 

A burkolatot több ütemben újították fel januárban, úgy, hogy a forgalom elől csupán egy-egy szakaszt zártak le rövid időre, így ez a fontos útvonal nem esett ki hetekre Érd vérkeringéséből.

Mostanra az utómunkálatok is lezárultak, és Érd „patchwork-utcája” akadálytalanul járható.

 

A felújítás részleteiről itt, itt, valamint itt és itt olvashat bővebben.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email