aszfalt_5

Megkezdődött a Tárnoki út felújítása – videó

aszfalt_5

Megkezdődött a Tárnoki út felújítása – videó

Megújul a város két legfontosabb főútját összekötő utca

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Tárnoki út Érd extrém hullámvasútja, és nagyon úgy nézett ki, hogy az is marad. Korábbi cikkünkben már vázoltuk, hogy a felújítására kiírt közbeszerzésen nyertesnek nyilvánított cég – Európa egyik legnagyobb építőipari cége, a francia Colas magyar leányvállalata – az elszabadult építőipari árak miatt visszalépett. Mivel a város hiába kért a kormánytól ráemelést, így az 1,3 milliárd forint értékű beruházás – benne fontos csomópontok rendbetétele is – füstbe menni, az erre szánt pénz elveszni látszott.

Ma azonban megjelent egy ember láthatósági mellényben az út szélén, útszegély-vágó gépet tolt, határozott jelét adva ezzel, hogy a Tárnoki úton valami elkezdődött.Ez a dimbes-dombos, tágas, borzalmas állapotú út Érd legfontosabb főútvonalait köti össze. Ahhoz képest, ahogyan kinéz, jelentős forgalmat bonyolít le. Az Ürmös és a Lőcsei utca közé eső szakasz felújítása tehát vitathatatlanul elsőbbséget élvezett.

Végül sikerült keretmegállapodásos közbeszerzést kötni egy kivitelezővel. Járda és vízelvezetés az eredeti műszaki tervekben sem volt, így aztán kikerülni sem tudott, a műszaki tartalom tehát a szűk anyagi keretek közt sem szenvedett komolyabban csorbát. A Tárnoki út 200 millió forint értékű kivasalása tehát a mai napon megkezdődött. Csőzik László polgármestert arról kérdeztük, milyen stratégiával sikerült a projektet haló poraiból visszahozni.

 

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email