tarnoki2_230111

Jó hír a Tárnoki útiaknak: csütörtök reggel indul az aszfaltozás

tarnoki2_230111

Jó hír a Tárnoki útiaknak: csütörtök reggel indul az aszfaltozás

Január 12-én, azaz csütörtökön elkezdik a felújítást, szakaszos lezárásra számíthatnak az arra haladók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szokatlanul meleg és száraz időjárás adta lehetőséget kihasználva a kivitelező útépítő cég csütörtök reggel 7 órakor elkezdi az érdi Tárnoki út aszfaltozását. A város közlekedésében fontos szerepet játszó, az Érd ütőerének számító észak-déli főútvonalakat (a Lőcsei-Szent Istvánt a Riminyákival, illetve az Ürmös utcával) összekötő út évtizedek óta rendkívül rossz állapotban van, sürgető a felújítása. Az előkészítő munkálatok már több mint egy hónapja zajlanak, az esőzések elálltával pedig most adódott lehetőség az aszfaltozásra.

A közel egy kilométeres útszakaszt három ütemben újítják fel. Az egész pályás lezárás mindig csak egy rövidebb szakaszt érint és csak egy napra, a többin zavartalanul folyhat az autós közlekedés a Tárnokin. A lezárás is csak fél napot tart: reggel 7-től este 7-ig.

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy az autóikkal az lezárás időszakában a lezárással érintett ingatlanokból és elől reggel 7-ig álljanak ki, illetve el . Ugyanakkor este már biztosított lesz a beállás.

 

A munkálatok ütemezése, a lezárások menetrendje:

  • Január 12. csütörtök, 7:00–19:00 óra: a Tárnoki út Ürmös és Dezső utca közötti 400 méteres szakasza kerül lezárásra úgy, hogy a Napsugár óvoda autóval történő megközelítését biztosítva lesz.
  • Január 13. péntek, 7:00–19:00 óra: a Tárnoki út Dezső utca és Riminyáki út közötti 350 méteres szakasza kerül lezárásra úgy, hogy a Spar bevásárlóközponthoz való bejutást biztosítják.
  • A jövő héten folytatódik a Tárnoki út Riminyáki és Lőcsei-Szent István közti szakaszának felújítása. Az aszfaltozás itt is több ütemben történik majd a jövő hét második felében, hogy ne kelljen az egész utat lezárni. Ezen szakasz aszfaltozásának pontos menetrendjével legkésőbb hétfőig (január 16-ig) hírt adnak a szakemberek.

A Tárnoki úti lakosság és az ingatlanhasználók kiértesítése már zajlik. Akit lehet, személyesen értesít a város, aki épp nincs otthon, figyelje a postaládáját, keresse az útépítésről és a forgalmi rendváltozásról szóló szórólapokat!

A Tárnoki út felújítása azért is sürgető, mert a Pénzügyminisztérium biztosított egy jelentősebb támogatást a munkálatokhoz, az összeg felhasználására pedig január 31-ig van lehetőség. A munkálatokat tehát le kell zárni, mindenképpen el kell kerülni azt a veszélyt, hogy az országos költségvetési megszorítások keretében a kormány visszavegye a támogatást Érdtől, ahogy az számos más település és projekt esetében már megtörtént az utóbbi hónapokban.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email