nyugdijasfarsang2_230215.jpg

Érden mulatozott a Viszkis rabló, határtalan volt a jókedve

nyugdijasfarsang2_230215.jpg

Érden mulatozott a Viszkis rabló, határtalan volt a jókedve

De nem ám akárhol bulizott: az érdi pedagógus nyugdíjasklub farsangján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha elakadunk, milyen farsangi jelmezt válasszunk, bízvást forduljunk egy pedagógus ismerőshöz, családtaghoz. Ők a gólyafészektől a Szupermárióig, R2-D2-tól a hűtőszekrényig bezárólag már láttak mindent.  Hát még ha nyugdíjas az illető pedagógus! Merthogy régen nem a szuperhősök készen vett gúnyáit öltötték magukra a gyerekek, hanem otthon készítették az ötletesnél ötletesebb jelmezeket.

Ez a – mondjuk így – szakmai profizmus a Bolyai Pedagógus Nyugdíjas Klub keddi farsangi összejövetelén már belépésem első pillanatában tetten érhető volt. Az „egyszerű, de nagyszerű” megoldások hódítottak: egy jól megválasztott ruhadarab, pár kiegészítő, és a nyugdíjas hölgyekből egycsapásra Viszkis rabló, örömlány, tavasztündér lett…

 

„Minden évben tartunk farsangot. Ebben a szomorkás, téli hangulatban szeretnénk felvidítani egymást” – mondta mosolyogva az ÉrdMostnak  Peredi Jánosné Joli klubvezető, aki idén magyaros menyecskeruhát varrt magának a bálra.

A mintegy negyven klubtag fele részt vett  a Jázmin u. 8. szám alatt tartott mulatságon, amit tombola, zene, uzsonna színesített. No, meg a jelmezesek műsoros bemutatója, hiszen ők nemcsak maskarával, hanem egy-egy kis verssel is készültek.

A Viszkis rabló ezen a képen már nem viseli rabruháját, de kedvünkért az álarcát feltette. A maszk mögött a VMG tanárnője, Horváth Kinga rejtőzött.

„Az álarc legalább harmincéves. Az a klasszikus ‘jó lesz még valamire’ darab… Évtizedekig  semmire se volt jó, de most fel tudtam használni. A ruhám egy férfizubbonyból készült, amire ráírtam a feliratokat. Hoztam magammal italt is, de nem viszki, hanem diólikőr van az üvegben” – árulta el a tanárnő.

Jutka néni, az érdligeti 6-os iskola nyugdíjas pedagógusa örömlánynak öltözött. „Harmincöt éve kötöttem ezt a pulóvert, már sokszor felvettem, és úgy gondoltam, egy hattyúdat megérdemel. Esténként otthon ücsörögve egy kis verset is írtam a szerepemhez, találtam pár kiegészítőt is, így állt össze a jelmezem” – mondta nevetve a tanítónő.

„Ha én gazdag lennék…” – énekli Tevje a Hegedűs a háztetőn című musicalban. Tevje dalát most az egész nyugdíjasklub énekelte. „Nemcsak beöltözünk és megmutatjuk a jelmezünket, hanem szavalunk, énekelünk is, hogy egy kis vidámság legyen” – magyarázta Tevje, azaz Ani néni, aki nyugdíjazása előtt egy óvodában dolgozott.

Íme egy tavasztündér. Fehér Ilona egy csokor virággal, tavaszi mintás ruhában érkezett, fejpántját otthon készítette.

Bögöthyné Császár Mária öltözéke is a tavaszvárás jegyében készült. Mint mondta, nem volt sok ideje a maskarára – a nyugdíjas napok is tele vannak tennivalókkal -, így ezt tudta rögtönözni a klubfarsangra.

És végezetül a két férfi klubtag egyike, Gregus László önkormányzati képviselő, aki futballszurkolónak öltözött. A nyugdíjas pedagógus elárulta, hogy nemrég cseppent bele a klub életébe, ez az első farsangja velük. „Legalább visszafiatalodom egy kicsit. Én a hetven évemmel öreg csont vagyok a hölgyek között” – nevetett.

 

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email