20230119_151816

Ők a remény, hogy lehet ez egy jobb hely is

20230119_151816

Ők a remény, hogy lehet ez egy jobb hely is

Megtartotta alakuló ülését az Érdi Ifjúsági Önkormányzat, akik 10 millió forint elköltéséről dönthetnek a következő egy évben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hardi Levente diákpolgármester vezetésével még tavaly decemberben állt fel az Érdi Ifjúsági Önkormányzat új testülete, ami a héten formálisan is megkezdte a munkát.

A helyi fiatalságot képviselő szervezet tagjai csütörtök délután a Polgármesteri Hivatalban találkoztak Csőzik László polgármesterrel és Tetlák Örs alpolgármesterrel, hogy közelebbről is megismerkedjenek az ifjúsági önkormányzat jelentette feladatokkal, valamint, hogy közösen találják ki az egy évre megválasztott testület programját.

Érd polgármester elmondta, ez a mostani egy amolyan ismerkedős találkozó volt, ahol a városvezető nagyvonalakban bemutatta Érdet a fiataloknak, beszélt nekik az önkormányzati munkáról, a döntéshozatal működéséről, de természetesen a diákok elképzelésit is meghallgatta. Hiszen, ha kapnak is javaslatokat, elsősorban ők dönthetik el, hogy mire fektetik a hangsúlyt, jelentette ki Csőzik László.

Úgy érzi, nagyon felemelő és motiváló a fiatalokkal beszélni, sok új inspiráció éri az embert és boldog lenne ha ezek a tizenéves fiatalok is hozzájárulnának ahhoz, hogy egy normálisabb országban éljünk.

Még ott csillog a szemünkben a fény, hogy lehet ez egy sokkal jobb ország és város.

fogalmazott Csőzik László.

Tetlák Örs, alpolgármester hozzátette, a találkozón szóba került az ifjúsági önkormányzat munkarendje, költségvetése, ami ezúttal is tízmillió forint. Ebből lehet programokat szervezni vagy épp eszközbeszerzéseket végrehajtani, amiben természetesen az önkormányzat apparátusa is segíti majd a tanulókat.

Az ÉrdMost kérdésére Hardi Levente diákpolgármester elmondta, még a munka elején járnak, ezért kevés a konkrétum, mit is szeretnének csinálni, de az biztos, hogy az eddig is népszerű jégdiszkó megszervezését a jelenlegi testület is támogatja.

Kovács Norman, az IFÖ egyik alpolgármestere ezt kiegészítette annyival, hogy az érdi iskolák közötti sportversenyekre is lehet számítani. Míg Becskereki Alex, az IFÖ másik alpolgármestere szerint a legfontosabb, hogy osszák meg az ötleteiket egymással.

Csőzik László egyébként úgy véli, mind a nagy, mind az ifjúsági önkormányzat számára közös célnak mondható, hogy Érd ne egy Csipkerózsika álmát alvó város legyen, hanem egy pezsgő, dinamikus, lüktető, sok-sok programot szervező település.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email