rain-gb1afd1b40_1280

Vége a januári tavasznak, jönnek az éjszakai fagyok

rain-gb1afd1b40_1280

Vége a januári tavasznak, jönnek az éjszakai fagyok

A héten jelentős mennyiségű eső hullhat, a hidegfront miatt pár fokkal hidegebbre és éjszakai fagyokra is számítani kell.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden erősen felhős, illetve borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, majd a nap második felében elkezd szakadozni, csökkenni nyugat felől a felhőzet.  Az északnyugati, északi szél főleg a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. Estig számottevő csapadék nem várható. Hajnalra a szélvédett részeken ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. A hidegfront csapadékzónája északnyugatról kelet, délkelet felé helyeződik, miközben legyengül. Általában eső várható, de helyenként előfordulhat havas eső, hó, néhol ónos eső is. Hajnalra a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Péntek változóan, majd a nap nagy részében jobbára erősen felhős vagy borult lehet az ég. Szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten helyenként havas eső, hó is hullhat. Hajnalra a szélvédett vidékeken ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Talán inkább a déli országrészben lehetnek hosszabb napos periódusok. Szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, hó is hullhat. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre van kilátás. Több helyen előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szelet időnként élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

forrás: met.hu, fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email