Pedagógussztrájk Érden 2022-ben (forrás: ÉrdMost)

Egy újabb segélykiáltás az SNI-s gyerekekért

Pedagógussztrájk Érden 2022-ben (forrás: ÉrdMost)

Egy újabb segélykiáltás az SNI-s gyerekekért

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület nyílt levélben fordult Rigó Katalinhoz, az Érdi Tankerület vezetőjéhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mi, a sajátos nevelési igényű gyerekeket nevelő szülők és támogatóik ismételten felhívjuk a figyelmét, hogy az oktatás mellett az SNI gyerekeink ellátása is tragikussá vált.”

Így kezdődik az a nyílt levél, ami hétfőn jelent meg az érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesület Facebook-oldalán, amiben Rigó Katalint, a helyi Tankerületi Központ igazgatóját szólítják meg.

Kérdésünkre Zádori Henrietta, a Szikra Egyesület alapítója és vezetője elmondta, a mostani levél előzménye még 2021-re tehető. Abban az évben keresték fel az akkor még létező Emberi Erőforrások Minisztériumát, mert a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatása kapcsán olyan rettenetes állapotokkal szembesültek, hogy azt már tarthatatlan gondolták.

Az EMMI akkor a kérelmünket, segélykiáltásunkat lesöpörte az asztalról, mondván szerintük minden rendben van.

Ezután tavaly egy „autizmus teammal” közösen az Érdi Tankerület vezetőjéhez fordultak, de, mint Zádori fogalmaz, ígérgetést és csúnyán szólva “szemberöhögést” kaptak.

2022 őszén egy tüntetéssel folytatódott az akció-sorozat, amiről akkor a ÉrdMost is beszámolt. Ezen a napon egy petíciót is átadtak a helyi tankerületnek, amire január első hetéig várták a választ, de mivel ez nem történt meg, ezért tették közzé a mostani nyílt levelet.

Zádori Henrietta hozzátette, a következő lépésük egy újabb tüntetés lesz, de ennek időpontját még nem lehet tudni.

Fotó: Szikra Egyesület/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email