magyarok_vasara_1

Adventi vásár magyarosan

magyarok_vasara_1

Adventi vásár magyarosan

Az év utolsó Magyarok Vásárát tartották Érd főterén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki ma ellátogatott Érd főterére, rengeteg árussal találkozhatott, hiszen szombaton tartották az év utolsó Magyarok Vásárát. Ez az alkalom általában egy kicsit eltér a többitől, hiszen az adventi időszaknak köszönhetően bizonyos értelmben az árukínálat is illeszkedik a közelgő  ünnephez.

A vásárlók nagyon sok ájándéktárgy közül válogathattak, hiszen a karácsonyi kézműves termékek is megjelentek a kínálatban, sok árus ezekkel készült az alkalomra. Venczel Ilona szervező elmondta, hogy több mint nyolcvan vásározó jelentkezett, azoban néhányan betegség miatt nem tudtak eljönni, de még így is szép számmal álltak a vásárlók rendelkezésére.

A vásár azonban nem csak az adventről szólt, ugyanis a megszokott termékek, így a sajtok, a húsok, a különféle mézek és sütemények is elérhetőek voltak. Főként a húsáruknál volt nagy az érdeklődés, hosszabb sorok is kialakultak a pultoknál.

A húspult előtt várakozva az egyik vásárló elmondta, hogy azért szeret itt vásárolni, mert azt gondolja, hogy olyan termékeket árulnak, amelyek az úgynevezett mezőgazdasági mérgeket nem vagy csak csekély mértékben tartalmazzák. Feltételezi, hogy ősi családi tradíciókon alapuló szaktudást is hordoznak magukban ezek a termékek.

A vásár célja, hogy magyar termékek közül lehessen válogatni. A szervező elmondta, hogy nyilván vannak olyan alapanyagok, amelyeket nem lehet itthon beszerezni, de a törekvés az, hogy magyar munkahelyeken, magyar hagyományok alapján előálított termékek cseréljenek gazdát egy-egy ilyen alkalmon.

A kézműves termékek piacát sem kímélte a válság. Az élelmiszerek estében a békebeli ízektől szerencsére nem,  a régi áraktól sajnos már elköszöntünk. Az viszont elmondható, hogy ez egyelőre nem befolyásolja a vásárlói kedvet, ugyanúgy látogatják a rendezvényt és a fogyasztás sem csökkent

– árulta el Venczel Ilona.

A régi vásárok hangulata is visszaköszönt szombaton, hiszen az értékesítés mellett a kulturális programok, a zenei produkciók is  megjelentek a kínálatban. Akik ide kilátogatnak, azoknak nem csak vásárlási lehetőségeket, hanem közösségi teret is jelent a rendezvény.

Egy másik vásárló szerint, ezért is fontos, hogy a kereskedelmi célok mellett a kultúra is szerepet kapjon, hiszen a vásárlást rövid idő alatt megoldja az ember, de ha van más program is, akkor sokkal több időt lehet itt eltölteni, és erre manapság nagy szükség van.

A szervezők rendezvényt 16 óráig hirdették meg, de sajnos kora délután az időjárás közbeszólt, így a végén már csak a legkitartóbb vásározók maradtak, akik az elszántabb vásárlók érdeklődésében bíztak, több-kevsesebb sikerrel.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email