1669979895736

Rendőrök kísérték Érden a demonstráló tanárokat

1669979895736

Rendőrök kísérték Érden a demonstráló tanárokat

Két rendőr kísérte be az Érdi Tankerületi Központba a petíciójukat átadó budaörsi tanárokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Látszik, mennyire becsülnek bennünket. A kukások összeszedték magukat, egy hét alatt megkapták a fizetésemelést, mi meg itt bohóckodunk hónapok óta” – jegyezte meg a péntek reggeli demonstráción az egyik pedagógus, aki mintegy harminc társával érkezett az Érdi Tankerületi Központ elé, hogy szolidaritását fejezze ki nyolc kirúgott kollégája iránt.

 

 

Mint ismeretes, a tankerületi igazgatók december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát, rendkívüli felmentéssel.

Az érintetteket munkáltatóik korábban tájékoztatták arról, hogy a közalkalmazotti jogviszonyukból eredő lényeges kötelezettségeik szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének és rendkívüli felmentésük jogalapjának tekintik, amennyiben a munkájuk végzését – a tanítást – bármely okra hivatkozva jogellenesen megtagadják – írta a Magyar Hírlap.

 

 

A pedagógusok  zömmel a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolából jöttek, de érkeztek az Illyés gimnáziumból, a kamaraerdei óvodából, valamint az érdi VMG-ből is. A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolát a szülői munkaközösség képviselte.

A Herman iskolában pénteken nem volt tanítás (csak ügyelet), a szülők szolidaritásból otthon tartották gyermekeiket.

A szervezők az oktatás helyzetéről, az elmúlt években elveszített juttatásokról, az egyre nagyobb terhelésről és egyes tankönyvek hiányosságairól beszéltek, kitérve arra is, hogy a pálya népszerűtlensége miatt egyre több arra alkalmatlan ember végez tanár szakot és oktatja a gyermekeket.

 

 

A  megjelenteket köszöntötte Gregus László, az érdi önkormányzat Köznevelési Bizottságának elnöke is, aki többek közt azt hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy az iskolák az önkormányzatokhoz kerüljenek vissza.

A résztvevők egy petíciót kívántak átadni, ezért az Érdi Tankerületi Központ fogadóórájában érkeztek, de zárt kapukra találtak. Kopogtattak, telefonáltak… Végül rendőri kísérettel léphetett be két képviselőjük az épületbe.

 

 

A két pedagógus jelentős időt töltött bent. Mint kiderült, nem a petíció átadását gyorsan elintézték – de ha már ott voltak, egy füst alatt átvették az iskola postáját is, az ezzel járó adminisztráció hosszabb időt vett igénybe.

 

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email