22_03_29_erdmost_nincskep

Évek után először tart újra nyílt napot a Gárdonyi

22_03_29_erdmost_nincskep

Évek után először tart újra nyílt napot a Gárdonyi

Több száz látogatót várnak az iskola aulájába.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három év után újra valódi nyílt napot tart a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium a középiskolába készülő tanulóknak – mondta el az Érd FM-nek pénteken Pintérné Bernyó Piroska, az intézmény igazgatója.

Mint Pintérné emlékeztetett, a koronavírus-járvány hosszú időre megváltoztatta az iskola bevett gyakorlatát, és csak kis videókban tudták megmutatni, mire számíthatnak a Gárdonyi gimibe felvételizni készülő nyolcadik osztályos tanulók. November 30-án, szerdán délelőtt tíz órakor azonban visszatérnek a megszokott nyílt napos programhoz.

Legalább 200-300 vendégre, diákra és szülőre számítunk, akiket az iskola aulájában tudunk fogadni, egy rövid prezentáció után pedig bejárhatják az épületet is – mondta Pintérné Bernyó Piroska. A tanórák egyelőre továbbra sem nyitottak, hiszen a covid visszahúzódott, ám az influenzafertőzés továbbra is kockázatot jelent. Ebben a 300 –as számban pedig nincsenek is benne az általános iskola saját, végzős diákjai – őket és családtagjaikat ugyanis este fogadják majd a tanárok.

A kérdésre – hány tanuló nyerhet felvételt a Gárdonyi gimnáziumi részlegébe – az igazgató azt mondta: 28 főben húzzák meg egy-egy osztály keretlétszámát, a maximális létszám pedig végül 36 fő lehet osztályonként. Bár ez is jelentős szám, a túljelentkezés ennek sokszorosa, évente legalább nyolcszor annyian próbálnak bekerülni a gimnázium emelt szintűn angol, német és emelt szintű testnevelés szakos osztályaiba, mint ahányan aztán elkezdhetik itt a tanévet. Idén 4,6-os és 4,4-es jegyátlaggal lehetett bekerülni a Gárdonyi gimnáziumába – tudtuk meg az igazgatónőtől.

Érd FM / Érd Most

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email