dugo2_jpg_pixabay

Barátságos rendőrök ellenőriznek az utakon

dugo2_jpg_pixabay

Barátságos rendőrök ellenőriznek az utakon

December 4-ig a járművek világítóberendezését, féklámpáit ellenőrzik az egyenruhások.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Október óta a Látni és Látszani nevű program keretében a hatóság gyakrabban megállítja és ellenőrzi az autókat, motorokat. Mindez része az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampányának.

Az utóbbi évtizedben a könnyű sérüléssel végződő esetek száma kisebb arányban csökkent, a közúti balesetben elhunytaké pedig jelentős mértékben mérséklődött.

Idén október 17. és december 4. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben az autók és a motorkerékpárok vezetői is ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt. A regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a sofőröket.

Ilyen, a kampányban részt vevő szerviz Érden a Muskátli u. 1. szám alatt, illetve Diósdon, a Vadrózsa u. 19. alatt található. Látásellenőrzést pedig az érdi Bagoly optikában végeznek.

De az akcióhoz kapcsolódva más programokat is szerveztek:  pár napja például láthatósági mellényeket, eszközöket osztott ki a rendőrség az érdeklődőknek (a Light Friday akcióról az Érdmost itt írt). Ugyanakkor a hatóság megszokott kettő helyett havi négy alkalommal végez ellenőrzést az utakon. Ilyenkor különösen a a világítóberendezéseket, féklámpák állapotát ellenőrzi.

Ha a helyszínen intézkedő rendőr szabálytalanságot, hiányosságot tapasztal, három dolgot tehet: figyelmeztethet, helyszíni bírságot róhat ki, vagy feljelentheti az autóst. Ilyenkor nem a bírságolás a cél, hanem a figyelemfelhívás. Ám akit többedszerre kapnak el, annál már nem tekinthetnek el a büntetéstől.

 

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email