kampanyvideo-1280x640

Ingyen osztják Érd főterén a láthatóságot javító holmikat

kampanyvideo-1280x640

Ingyen osztják Érd főterén a láthatóságot javító holmikat

A ma reggel 8-kor kezdődő Light Friday rendezvény üzenete: a láthatóság életet ment.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Világos Pénteket ígér mára a rendőrség, legalábbis a közlekedésbiztonság terén. A Látni és Látszani kampány során közlekedésbiztonsági akciósorozatot tart a rendőrség ma az ország számos pontján, köztük az érdi Fő téren is. Térítésmentesen adnak láthatóságot javító eszközöket – fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros villogókat -, és a regisztrált szervizekben járműveket vizsgálnak át.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya tíz éve hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.

Október 17. és december 4. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben (Érden a Muskátli u. 1; és Diósdon a Vadrózsa u. 19.) a személy- és haszongépjárművek és motorkerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságát. A regisztrált optikai szaküzletek (Érd, Budai u. 20, Bagoly optika; és Diósd, Balatoni út 2/a) pedig díjmentes látásellenőrzéssel és tanácsokkal várják a járművezetőket.

Érden, ahol járda hiányában rengeteg – szürke-, barna-, fekete kabátos – úton sétáló gyalogost kell kerülgetni, különösen fontos a kampány üzenete: ködben és sötétben is légy látható, hogy észrevegyenek. A láthatóságodon az életed múlhat.

Fotó: police.hu/

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email