xcmg4_221031

Kínai gépgyártó cég érdeklődik Érd iránt

xcmg4_221031

Kínai gépgyártó cég érdeklődik Érd iránt

Egy ígéretes kínai beruházásról tárgyalt Csőzik László az XCMG világcég vezetőivel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy hatalmas világcég, a kínai XCMG vezetői jártak vasárnap az érdi városházán. A cég a világ legfejlettebb építőgépeit gyártja, kutatás-fejlesztési központjuk és székhelyük Érd kínai testvérvárosában, Xuzhou-ban (Hszücsouban) található.

Az XCMG Magyarországra hozna egy elektromos és hidrogénhajtású gépjármű-gyártóközpontot – erről tárgyalt vasárnap dr. Hanso Liu alelnök, általános igazgatóval, valamint Gu Xiayou és Zonzen Wei európai vezetőkkel Csőzik László polgármester.
Mint közösségi oldalán írja: a beruházás rendkívül ígéretes, teljesen új pályára állíthatja városunkat gazdaságilag.
A mai találkozó a kapcsolatfelvételről szólt, a kölcsönös érdeklődés és nyitottság kifejezéséről, a konkrétumoktól még messze vagyunk.
– hangsúlyozza.

Az XCMG huszonegy ipari szektorban folytat tevékenységet – írja a maeponline.hu.
Ilyen a földmunkagép, a bányászati gépek gyártása, a betongyártás, az útépítés, kikötői berendezések vagy éppen tűzoltó felszerelések gyártása, de még az űrtechnológiában is jelen vannak.

A huszonegy szektorból a földmunkagép a legerősebb területük. A cég 2022 januárjában gyártotta a százezredik homlokrakodóját.  Ezzel a darabszámmal az XCMG a világ első öt homlokrakodó-gyártója közé került.

Ellentétben az építőipari gyártók top-listájának többi helyezettjével, az XCMG mostanáig nem gyárakat telepített a világ számos országába, hanem kutatási központokat. A termelés Kínában tartásának legfőbb oka a hazai olcsó munkaerő.

Az XCMG Európai Kutatási Központ 2013-ban jött létre Németországban, Krefeldben. Európában az alkatrészellátást, kisebb összeszerelési feladatokat és szerviztámogatást a Lengyelországban létrehozott bázisról biztosítják.

 

Fotók: Csőzik László közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email