arenauszomedence_jpg_erdmost

Rendkívüli ülésen döntenek az érdi bezárásokról

arenauszomedence_jpg_erdmost

Rendkívüli ülésen döntenek az érdi bezárásokról

Október közepéig kivárnak a város vezetői, be kell-e zárni az érdi közintézményeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Várhatóan október közepén rendkívüli ülésen döntenek majd az önkormányzati intézményeket érintő takarékossági intézkedésekről. Ezt Csőzik László polgármester mondta a szerdai közgyűlésen, a költségvetési rendelet módosításáról szóló javaslat vitájában.

„Képlékeny minden, naponta változnak az adatok, de október közepére várhatóan olyan helyzetben leszünk, hogy felelős döntéseket tudunk hozni – árulta el az ÉrdMostnak a polgármester.”

Bár a piaci viszonyok alapján tizenöt-tizenhatszoros áron tudna a város a gázszolgáltatóval szerződni, az érdi polgármester azt tartja elfogadhatónak, ha csak négy, de legfeljebb hétszeres árat kellene egy-egy önkormányzatnak fizetnie.

„Ha ez megvalósulna, talán Érd meg tudná úszni az ideiglenes bezárást. Az Aréna nyitvatartása a sportcsarnokkal és az uszodával plusz százhúszmillió forintos rezsinövekményt jelenthet október, november, december hónapokban, a Gárdonyi pedig szintén ugyanennyit, ha nem csinálunk semmit” – vélte Csőzik László.

Szavaiból kiderült: a város azt szeretné, hogy egyáltalán ne kelljen bezárni az uszodákat, de a jelek szerint a Gárdonyit nem lehet nyitva tartani, mert a légbefúvásos rendszer és az elaggott ponyvaszerkezet egyáltalán nem hatékony. A kulturális intézményekkel kapcsolatban várhatóan részleges korlátozásokat vezetnek majd be.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email