old-man-6939927_960_720

Na, ezért bölcsebbek az érdi könyvklub tagjai – videó

old-man-6939927_960_720

Na, ezért bölcsebbek az érdi könyvklub tagjai – videó

Könyvklub indult időseknek a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Idősügyi Tanács folyamatosan azon dolgozik, hogy a városban élő idősek minél színesebb, változatosabb programok közül tudjanak válogatni. Különösen azért is fontos ez, mert Érden tizenegy nyugdíjasklub működik, 650 aktív taggal, akik érdeklődő és nyitott közösségeket alkotnak.

Szűcs Ágnes idősügyi referens elmondta, hogy már egy ideje gondolkoznak azon, hogy az olvasással kapcsolatban szerveznek programot, így adta magát az ötlet, hogy mindezt egy könyvklub keretében valósítják meg. A közösségteremtés volt az elsődeleges cél, ezt vegyítik egy kis kultúrával – hangsúlyozta a szervező.

A könyvklub havonta szervez találkozókat. A szerdai első alkalmon a résztvevők inkább az ismerkedésre helyezték a hangsúlyt, emellett pedig arról is beszélgettek, hogy miért is jó olvasni. A témában példaként hozták fel Dragomán György erre vonatkozó írásait, gondolatait.

Dr. Bölcsházyné Dr. Antus Sarolta klubtag úgy vélekedett, hogy a könyv az mindig jóbarát, mindig ott van, ahol neki kell, hiszen bármikor  magával viheti. Persze vannak digitális eszközök, amelyekkel kiválthatóak a könyvek, de azokat nem szereti.

Azért is szeretem a könyveket, mert megfoghatom azokat, van illatuk, tapintásuk. Ezzel semelyik digitális szerkentyű nem veheti fel a versenyt. Könyvet olvasni pedig azért is jó, mert a történeteken túl tanácsokat is ad a mindennapokra, bizonyos értelemben megoldást is nyújthat néhány élethelyzetben.

A könyvklub foglalkozásain kiválasztanak egy könyvet, amelyet két alkalom között kell elolvasni, majd a tagok a következő találkozón beszélgetnek erről, megosztják egymással a tartalommal kapcsolatos gondolataikat. A klub foglalkozásait a Szepes Gyula Művelődési Központban tartják, bárki jelentkezhet ezekre az alkalmakra.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email