kovacskaroly1_220918

“Milyen csodás élni!”

Kovács Károlyt, az érdi kézilabda megalapítóját ünnepelte Érden családja és tanítványai.

Kovács Károly nemzedékek ismerik és szeretik: több mint negyven évig dolgozott Érden, testnevelő tanárként, illetve az érdi kézilabda megalapítójaként, és több más sportág népszerűsítőjeként – többek közt országos teniszversenyeket rendezett Érden. Sokak Karcsi bácsija előbb Ófaluban, majd Érdligeten, tanított, 1977-ben az ő bábáskodásával alakult meg a kézilabda-szakosztály Érden. Kovács Károly munkássága tavaly decemberben bekerült a települési értéktárba. (Életútjáról bővebben itt írtunk.)

Karcsi bácsi most ünnepelte 80. születésnapját – ebből az alkalomból tanítványai és két leánya meglepetésünnepséggel készültek Érden. Több meglepetés is várta az ünnepeltet, többek közt egy névre szóló újság, egy gravírozott plakett és egy hatalmas torta.

“Óriási meglepetés volt ez, és csodálatos érzés. Tulajdonképp osztálytalálkozó volt, a mai Érligeti iskolában tanítottam ezt az osztályt” – mondta Karcsi bácsi, aki az ajándékok átvétele után csak azt ismételgette nevetve: milyen csodás is élni!

A születésnapi osztálytalálkozót Deáki Márta szervezte, többedmagával. Mint mondta, négy éve minden esztendőben tartanak évfolyam- és osztálytalálkozót, amin Karcsi bácsi hűségesen részt vesz. Mint Márta visszaemlékezett, a tanár urat nagyon szerették a tanítványai: szigorú volt, de következetes – ráadásul fiatal és nagyon jóképű…

Bár azóta, hogy az osztály kirepült, közel ötven év telt el, Kovács Károly megőrizte jó kedélyét, egészségét, szellemi frissességét, és hű maradt nemcsak a kézilabdához, hanem a tanítványaihoz is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email