Végh Artúr aranyérmes a szumó-Eb-n

Magyar szumósok ünnepeltek Európa tetején

Végh Artúr aranyérmes a szumó-Eb-n

Magyar szumósok ünnepeltek Európa tetején

Az Érdi Spartacus versenyzői - Végh Artúr és Buzás Patrik - két aranyat szereztek a lengyel Eb-n, társaik egy ezüstöt és három bronzérmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lengyelországi Krotoszyn-ben az Európa-bajnokság az U21-es korosztály küzdelmeivel rajtolt, és Végh Artúr rögtön az első nap aranyérmet szerzett nehézsúlyban. Az első körben lengyel-, majd a következőben észt ellenfelével szemben aratott győzelmet, s végül a döntőben a nála jóval nehezebb grúz riválisának sem sikerült őt megállítania, így Európa-bajnokként állhatott fel a dobogóra.

Összességében nagyon színvonalas verseny volt. A döntő meccsem volt a legnehezebb, mert ott csaptam össze a grúz riválisommal, de a legjobbat kihoztam magamból és megvertem. Viszont a felnőtt korosztályban nem úgy szerepeltem, mint ahogy elvártam magamtól. Ennek ellenére a felnőtt csapatbajnokságon oda tudtunk érni a dobogó harmadik fokára. – értékelt a kontinensbajnok Végh Artúr.

Baljer Roxána 65 kg-ban ötödik helyen végzett, az azeri és a lengyel vetélytárs legyőzése sajnos kevésnek bizonyult a dobogóra kerüléshez. A csapatversenyben a Végh Artúrral felálló négyfős magyar csapat ezüstérmes lett.

Buzás Patrik Európa trónján

Másnap az U23-as korosztállyal folytatódott a verseny. Buzás Patrik 85 kg-ban lett a kontinens legjobbja. Grúz, német, majd lengyel ellenfél legyőzése után Patrik a döntőben a szintén magyar Szilágyi Erikkel nézett farkasszemet, és kettejük közül ezúttal az Érdi Spartacus versenyzője bizonyult erősebbnek, így az ő nyakába került az aranyérem.

„Nehéznek gondoltam az elején, mert egy évvel ezelőtt 77 kg-ban nyertem meg az Európa-bajnokságot és idén már úgy voltam, hogy egy súllyal feljebb, 85 kg-ban indulok. Ez már világjátékok súlycsoport. Nem volt könnyű a mezőny, de mindenki esetén kitaláltam, mivel lehet nyerni ellenük. Ez össze is jött, minden terv szerint alakult. A felnőtt mezőny sokkal nehezebb volt, mint az U23-as. Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, mert ez az első felnőtt érmem.” – nyilatkozta Buzás Patrik.

Berta Mike a 70 kg-os súlycsoportban lengyel és német szumós legyőzésével a dobogó harmadik fokáig jutott. A 65 kg-ban induló Baljer Roxána ebben a korosztályban is ötödik lett. A magyar csapat, melynek Buzás Patrik is tagja volt, negyedikként zárt.

Berta Mike harmadik lett Lengyelországban

A lengyelországi kontinensviadal zárónapján a felnőtt mezőny lépett dohióra. A 85 kg-os Buzás Patrik az első két körben nyerni tudott német és lengyel riválisával szemben, de a következő fordulóban kikapott az erősebb bolgártól, majd a másik lengyelt is legyőzve sikerült bronzérmet szereznie.

115 kg-ban Molnár Tamás a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben a világjátékok-győztes ukrán Daiauri Vazha-val találkozott, sajnos azonban hiába nyert ellene. A kihirdetés után ugyanis a mérkőzést meg kellett ismételni és másodszorra nem sikerült legyőznie a magyar sportolónak az ukránt, így végül ötödik helyezéssel fejezte be a szumózást.

Az open kategóriában Tamásnak három győztes mérkőzés után bokasérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Baljer Roxána súlycsoportjában a felnőtt nők között is meg tudta szerezni az ötödik pozíciót. A felnőtt mezőny csapatversenyét a Buzás Patrikkal és Végh Artúrral kiálló magyar válogatott szintén a harmadik helyen zárta.

Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email