20220804_181303

Felemás mérleg hazai környezetben

Két nap alatt két edzőmérkőzést játszott az Érd női kézilabdacsapata itthon. Az elsőt magabiztosan nyerték, a másodikon minimális különbséggel maradtak alul Paróczy Sáráék.

A múlt héttől már hazai környezetben készülnek az Érd NB I-es női kézilabdázói. Horváth Roland együttesének augusztusi naptárában öt felkészülési találkozó szerepel, melyből kettőn már túl is van. Mindössze 24 óra leforgása alatt összecsapott a gárda a másodosztályú Komárommal, majd az Érdhez hasonlóan élvonalbeli MTK Budapesttel.

A két hazai összecsapás közül az elsőn magabiztos, hétgólos győzelmet aratott az előző szezont tizenkettedik helyen zárt alakulat. A 31-24-es sikerből Kopecz Barbara nyolc góllal vette ki a részét, de Fekete Bozsana, Sztankovics Réka és Puskás Lilla is hozzájárult négy-négy góllal a találkozó behúzásához.

Bő fél nappal később ismét kézilabdázástól volt hangos az Érd Aréna. Ezúttal az MTK volt az ellenfele Hadfi Grétáéknak. Az erősebb ellenfél nehezebb mérkőzést is eredményezett, amelyen végig jól tartotta magát a vendéglátó. Hiába kezdett jobban a budapesti csapat, az első félidő végén, 17-16-os állásnál az Érd állt jobban. A szoros csata folytatódott a második félidőben is, melynek végén a kék-fehérek örülhettek: minimális különbséggel, de győzni tudtak 33-32-re. Ezúttal is Kopecz Barbara volt a legeredményesebb hazai játékos tizenegy góllal.

Az Érd számára ez volt a második és harmadik edzőmérkőzés a 2022/2023-as szezonrajt előtt: az elsőn, még a mátraházi edzőtábor zárásaként 32-26-ra maradt alul az Alba Fehérvárral szemben. Augusztusban további három felkészülési összecsapás vár Kántor Kamilláékra, mielőtt szeptember elején elrajtol az új idény az NB I-ben.

Női felkészülési mérkőzés:
Érd – Komáromi VSE 31-24

Érd – MTK Budapest 32-33

Az augusztusi menetrend:
2022. augusztus 10., 16:00 Érd – Praktiker-Vác
2022. augusztus 17, 15:30 Praktiker-Vác – Érd
2022. augusztus 25. 16:00 Érd – Kispest

(Fotó: Pecsuvácz Péter)

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email