fogszabályozás

Jövő májusig akadozik a fogszabályzás az érdi rendelőben

2022. június 1-jétől megszűnt az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló dolgozók felmondási tilalma, vagyis a korábbi feltételeket szerint lehet felmondani.

Ez sajnos az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben is felfordulást okozott, mert felmondott egy reumatológus orvos és egy fogszabályozást végző fogorvos is. Előbbi esetében az eddigi heti 36 óra helyett 18 óra rendelési időre van lehetőség a rendelőben, így a várólista több hónaposra nőtt, a fogszabályzás pedig az orvos távozását követően akadályokba ütközik jövő májusig, ugyanis az eddigi heti 29 óra helyett 11 óra rendelésre van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy azok, akik a távozó doktornőnél kezdték meg kezelésüket, csak jövő tavasszal tudják folytatni, amikor az itt maradó doktornő tudja fogadni őket.

Bárány Zsolt a Romics főigazgatója rádiónknak elmondta, hogy szinte heroikus küzdelmet folytattak azért, hogy találjanak szakembert, aki a megkezdett kezeléseket folytatni tudja, de sajnos ne találtak a pozícióra megfelelő orvost, így kénytelen volt 150 szülőnek levelet írni, amiben arról tájékoztatta őket, hogy csak jövő májusban tudják folytatni a megkezdett kezelést.

A főigazgató elmondta, hogy minden követ megmozgattak, budapesti és vidéki klinikákat is megkerestek, hogy együttműködjenek, de országos probléma a fogszabályzó szakorvos hiány.

Hallgassa meg Szabó Beáta interjúját a témáról!

 

 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email