fogszabályozás

Jövő májusig akadozik a fogszabályzás az érdi rendelőben

fogszabályozás

Jövő májusig akadozik a fogszabályzás az érdi rendelőben

2022. június 1-jétől megszűnt az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló dolgozók felmondási tilalma, vagyis a korábbi feltételeket szerint lehet felmondani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez sajnos az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben is felfordulást okozott, mert felmondott egy reumatológus orvos és egy fogszabályozást végző fogorvos is. Előbbi esetében az eddigi heti 36 óra helyett 18 óra rendelési időre van lehetőség a rendelőben, így a várólista több hónaposra nőtt, a fogszabályzás pedig az orvos távozását követően akadályokba ütközik jövő májusig, ugyanis az eddigi heti 29 óra helyett 11 óra rendelésre van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy azok, akik a távozó doktornőnél kezdték meg kezelésüket, csak jövő tavasszal tudják folytatni, amikor az itt maradó doktornő tudja fogadni őket.

Bárány Zsolt a Romics főigazgatója rádiónknak elmondta, hogy szinte heroikus küzdelmet folytattak azért, hogy találjanak szakembert, aki a megkezdett kezeléseket folytatni tudja, de sajnos ne találtak a pozícióra megfelelő orvost, így kénytelen volt 150 szülőnek levelet írni, amiben arról tájékoztatta őket, hogy csak jövő májusban tudják folytatni a megkezdett kezelést.

A főigazgató elmondta, hogy minden követ megmozgattak, budapesti és vidéki klinikákat is megkerestek, hogy együttműködjenek, de országos probléma a fogszabályzó szakorvos hiány.

Hallgassa meg Szabó Beáta interjúját a témáról!

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email