marihunaPolice_220722

Érdi marihuánatermesztőt fogtak

marihunaPolice_220722

Érdi marihuánatermesztőt fogtak

Érdi és budapesti drogtermesztő- és dílerpárost fogott a Nemzeti Nyomozó Iroda. Egy éve kezdték termeszteni a növényt, a drogot pedig eladták. Videóval!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A drogtermesztő és egyben dílerként is „dolgozó” párost a  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó miskolci nyomozói egy hete fogták el, letartóztatásuk mellett folyik velük szemben a büntetőeljárás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda birtokába jutott az információ, miszerint egy budapesti és egy érdi férfi valószínűleg drogot termeszt az otthonában. A gyanú beigazolódott, amikor július 15-én lecsaptak rájuk. Mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak. Érden ez a pincében, illetve a ház egyik szobájában kapott helyet, míg a budapesti épületben egy leválasztott lakrészben termesztették a kannabiszt.

A profi drogtermesztő termekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek, egyik házban még egy energiafalat is felfedeztek a rendőrök, számos trafóval felszerelve. A helyiségek villamosenergia-ellátását a villanyórák illegális átalakításával oldották meg.

Érden a rendőrök összesen 100 kifejlett marihuánaegyedet találtak és mintegy 100 gramm amfetamint, de volt ott növényi őrlőgép, pipa, fóliázógép és gramm-mérleg is. A budapesti házban már leszüretelt és leszárított kannabiszt találtak, mintegy 5 kg mennyiségben.

A nyomozók Budapesten még egy ingatlanban tartottak kutatást. Ott közel 100 gramm marihuána került elő, de lefoglaltak még aranyékszereket és közel 10 millió forintot is.

Kiderítették azt is, hogy a két férfi – akik egyébként gyerekkori barátok – közel egy éve kezdte titkos növénytermesztő üzletét. A nyomozók számára az is egyértelművé vált, hogy a páros a megtermelt kábítószert fogyasztóknak értékesítette tovább, bár a teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van.

P. Gergő 35 éves érdi és A. Dávid 29 éves budapesti lakost kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették őket. A nyomozók kezdeményezésére időközben a bíróság már le is tartóztatta a két férfit.

További fotók a police.hu oldalán.

Forrás: police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email