22_03_29_erdmost_nincskep

Kivégezte a kocsmákat a Covid

22_03_29_erdmost_nincskep

Kivégezte a kocsmákat a Covid

A legtöbb üzlet Budapesten és Pest megyében zárt be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelentősen, mintegy 1500-zal kevesebb étterem és a büfé üzemelt országszerte, viszont a cukrászdák és a munkahelyi vendéglátóhelyek száma kismértékben nőtt. A bezárt üzletek közel fele, nagyjából 1600 egység Budapesten és Pest megyében működött.

Összességében csaknem 3500-zal kevesebb vendéglátóhely üzemelt tavaly Magyarországon, mint 2019-ben, a pandémia előtti utolsó teljes évben, és 12,4 százalékkal kevesebben dolgoztak a szektorban – összegezte a járvány hatását Zerényi Károly, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) képviselő-testületi tagja, elnöki tanácsadó a Statisztikai jelentés a vendéglátásról címen közzétett hagyományos, éves ágazati elemzésében.

A vendéglátás ágazat 140-150 ezer embernek ad munkát, a turisztikai ágazatok közül a legtöbben itt dolgoznak, az összlétszám mintegy harmada.

A pandémia miatt a foglalkoztatottak száma a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás nemzetgazdasági ágban 4,3 százalékkal csökkent 2021-ben az előző évhez képest és 12,4 százalékkal 2019-hez viszonyítva.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email