101 évesen kapott állampolgárságot Érden

Ünnepélyes keretek között tett ma öt érdi lakos állampolgársági esküt, a Polgárok Házában. Az esküt tevők között volt a 101 éves Vass Erzsébet, aki meghatódva mondta el az esküszövegét.

Vass Erzsébet négy éve él Érden, Erdélyből származik, de egész életében magyarként tekintett magára. Azt mondta, Istennek hála, hogy sikerült az összes iratot beszerezniük és számára ez egy lelki bologság, hogy már papírja is van arról, hogy magyar állampolgár. Sokszor érték atrocitások Romániában magyar származása miatt, de mind a 101 éve alatt kitartott amellett, hogy magyarságát megőrizze, hiszen egy magyar faluból származik, ahol egy teljesen magyar közösségben nőtt fel. Erzsi néni kora ellenére kíváló szellemi egészségnek örvend, a mozgása nehezebb csupán, vidám, kedves asszony.

Az eskütétel alatt nemcsak Erzsi néni és a családja, hanem a polgármester is meghatódott. Csőzik László azt mondta, polgármesteri munkája egyik legkedvesebb feladata, amikor közreműködhet az állapolgári eskütételben, azt mondta, valamennyük számára nagyon kedves emlék marad ez a nap. „Az új magyar állampolgárok megerősítik a köteléket egy olyan közösséggel, amelyhez mindig is tartoztak, ezért mi minden alkalommal törekszünk arra, hogy ez az esemény a lehető legünnepélyesebb legyen. Ez gyakran azzal jár, hogy valamennyien meghatódunk, de azt hiszem ez az egyik olyan dolog, amiért érdemes élni!” – mondta a polgármester.

Erzsi néni lánya, Szabóné Vass Lenke tudosítónknak elmesélte, hogy édesanyja már korábban szerette volna felvenni az állampolgárságot, ám az elmúlt két évben a koronavírus miatt, az ehhez szükséges dokumentumokat nem tudták elintézni. Most, amikor újra neki álltak beszerezni a papírokat, mindenki örömmel, kedvesen és meghatódva segédkezett nekik.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email