22_03_29_erdmost_nincskep

Keddig kell elszámolniuk a civileknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Keddig kell elszámolniuk a civileknek

Hónap végéig kell elszámolniuk a 2020-ban egyszázalékos felajánlásokban részesült civil szervezeteknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a 20KOZ közleményt május 31-ig. A NAV elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét, nehogy valamely civil szervezet 2023-ban emiatt essen el a támogatástól.

Az elszámolásra kötelezett kedvezményezettek májusban két alkalommal kaptak elektronikus levelet a NAV-tól az elszámolandó összegekről, utoljára május 16-án.

A 20KOZ közlemény és kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról letölthető.

 Ha a civil szervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 20KOZ közleményben esetlegesen tartalékolt és a 2021. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásáról a 22MKOZ bizonylaton.

Előfordulhat, hogy a szervezet nem szűnik meg, de a kiutalt összegre nem tart igényt, és regisztrációjának törlését kéri. Ebben az esetben is a 22MKOZ bizonylaton kell elszámolni, és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni.

Ha a szervezet a határidőig a közleményt nem nyújtja be, illetve a közleményében számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat a NAV felhívása ellenére nem javítja, a hivatal kizárja a 2023. évi kedvezményezettek közül – figyelmeztet a NAV.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email