kerekparosforumspethg_220524

Fókuszban a kerékpáros közlekedés

kerekparosforumspethg_220524

Fókuszban a kerékpáros közlekedés

Diósd adott otthont a „Budapesti agglomerációs kerékpárforgalmi hálózatfejlesztési stratégia” kidolgozása során a következő térségi egyeztetésnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megbeszélésen részt vett ITM Kerékpáros Koordinációs Főosztály vezetője, valamint a Budapest Fejlesztési Központ, a tervet készítő Mobilissimus Kft. és az Értékterv Kft. konzorciuma, illetve a környező települések polgármesterei – Csőzik László, Elek Sándor, Lukács László -, további szakemberek és civilek – adta hírül közösségi oldalán Spéth Géza, Diósd polgármestere.

Az egyeztetésen elhangzott: fő prioritás az agglomerációs települések és Budapest közötti vasúti közlekedés, valamint a kerékpárral történő ingázás elősegítése.

Spéth Géza közösségi oldalán hangsúlyozza: Diósd szempontjából kiemelten fontosnak tartja a kerékpáros összeköttetés fontosságát Érd és Budapest irányába, valamint a BUBA-hálózathoz való csatlakozás lehetőséget Törökbálint irányába.
Nagytétény – Diósd vasútállomás kerékpárral történő megközelítése Diósd vonatkozásában szintén kiemelt jelenetőséggel bír, különösen annak tudatában, hogy a nevezett állomáson P+R parkolók kialakításra már van ígéret – itt kerékpárok tárolására is alkalmas műtárgyak is kialakításra kerülhetnének.

„A tényleges tervezés ezután kezdődik. Bízunk benne, hogy mielőbb valamennyi érintett számára kielégítő megoldás születik. Fontosnak tartom a tervezet mielőbbi megvalósulását a környezetvédelem fontossága, a károsanyag-kibocsátás csökkentése és az energiatakarékosság elősegítése jegyében” – zárta szavait.

 

Fotó: Spéth Géza közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email