zamoriutikorforgo_220331

Júniusban kezdődik a Fehérvári úti körforgalom építése!

zamoriutikorforgo_220331

Júniusban kezdődik a Fehérvári úti körforgalom építése!

Júniusban elkezdődik a Fehérvári út – Zámori út kereszteződésének nagyszabású átalakítása, melynek részeként a jelenleg jelzőlámpás csomópontot egy körforgalom váltja fel – számolt be róla közösségi oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorában Csőzik László polgármester beszélt a részletekről!

A városvezető azt követően tudatta a hírt, hogy május 19-én egyeztetett a kivitelezővel, az illetékes állami vállalatokkal és a tárnoki polgármesterrel, Lukács Lászlóval.

Csőzik László a beruházás kapcsán kiemelte, a jelenlegi jelzőlámpás csomópont átengedőképessége nem megfelelő, megfogja a forgalmat, amely miatt sokszor torlódnak az autók. A mostani beruházásnak köszönhetően a Fehérvári út és a Zámori út kereszteződését egy körforgalom váltja fel, amellett, hogy a polgármester közlése szerint a Zámori utat a Vadlúd utcáig felújítják és az út érdi oldalán járda épül, valamint a csapadékvíz-elvezető árkot is rendbe teszik.

Érd polgármestere ismertette, abban állapodtak meg a kivitelezővel, hogy június 7-én veszi át a munkaterületet, majd az előkészítő munka után kezdődik az építkezés.

„Az új körforgalomnál több zebra létesül majd, ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz a mozgásukban korlátozottak számára, az úgynevezett taktilis jelek – speciálisan kiöntött térburkoló elemek – segítségével pedig a gyengénlátók is biztonságosan közlekedhetnek. Kicseréljük, megújítjuk a közműveket is: az út alól a kivitelező kibontja az összes régi csövet. Új, kulturált buszmegállókat telepítünk”

– számolt be róla Csőzik László

Érd polgármestere a Zámori út és a Vadlúd utca balesetveszélyes kereszteződésébe tervezett körforgalom kapcsán arról számolt be, hogy reményei szerint még nyáron átadhatják a munkaterületet, mert már régen lezárult a közbeszerzés és a nyertes is aláírta a szerződést, csupán egy kormánydöntésre várnak, amely a kormányalakítás miatt késik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email