zamoriutikorforgo_220331

Júniusban kezdődik a Fehérvári úti körforgalom építése!

Júniusban elkezdődik a Fehérvári út – Zámori út kereszteződésének nagyszabású átalakítása, melynek részeként a jelenleg jelzőlámpás csomópontot egy körforgalom váltja fel – számolt be róla közösségi oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorában Csőzik László polgármester beszélt a részletekről!

A városvezető azt követően tudatta a hírt, hogy május 19-én egyeztetett a kivitelezővel, az illetékes állami vállalatokkal és a tárnoki polgármesterrel, Lukács Lászlóval.

Csőzik László a beruházás kapcsán kiemelte, a jelenlegi jelzőlámpás csomópont átengedőképessége nem megfelelő, megfogja a forgalmat, amely miatt sokszor torlódnak az autók. A mostani beruházásnak köszönhetően a Fehérvári út és a Zámori út kereszteződését egy körforgalom váltja fel, amellett, hogy a polgármester közlése szerint a Zámori utat a Vadlúd utcáig felújítják és az út érdi oldalán járda épül, valamint a csapadékvíz-elvezető árkot is rendbe teszik.

Érd polgármestere ismertette, abban állapodtak meg a kivitelezővel, hogy június 7-én veszi át a munkaterületet, majd az előkészítő munka után kezdődik az építkezés.

„Az új körforgalomnál több zebra létesül majd, ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz a mozgásukban korlátozottak számára, az úgynevezett taktilis jelek – speciálisan kiöntött térburkoló elemek – segítségével pedig a gyengénlátók is biztonságosan közlekedhetnek. Kicseréljük, megújítjuk a közműveket is: az út alól a kivitelező kibontja az összes régi csövet. Új, kulturált buszmegállókat telepítünk”

– számolt be róla Csőzik László

Érd polgármestere a Zámori út és a Vadlúd utca balesetveszélyes kereszteződésébe tervezett körforgalom kapcsán arról számolt be, hogy reményei szerint még nyáron átadhatják a munkaterületet, mert már régen lezárult a közbeszerzés és a nyertes is aláírta a szerződést, csupán egy kormánydöntésre várnak, amely a kormányalakítás miatt késik.

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email