rendorseg_DomonkosBalint

27 sofőr ivott Ivó napján

Finn módszerrel ellenőrizték az autósokat, azaz mindenkit félreállítottak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A május 19-én, Ivó névnapján tartott kétórás akcióban 3666 sofőr közül 27 esetben hozott pozitív eredményt a szondáztatás, közülük pedig tizenegyen bűncselekményi kategóriát fújtak.

A police.hu összegzése szerint az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a teljes felségterületüket lefedve, a közlekedésbiztonság érdekében tartottak finn módszeres ellenőrzéseket 2022. május 19-én, Ivó napján.

A 6 és 8 óra közötti időszakban 3666 autót állítottak meg, 27 sofőr pozitív eredményt produkált. Közülük tizenegyen elérték a büntetőjogi kategória mértékét, velük szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást. A többi 16 vezetőnek összesen 970 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrök az egyéb jogsértések mellett sem mentek el, 11 sofőrt bírságoltak 165 ezer forintra.

A legtöbb járművezetőt a Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén szondáztatták, az 595 ellenőrzésből négyen akadtak fenn. A második, illetve harmadik legmagasabb számú megállítást a gödöllői autópályás rendőrök, illetve a nagykátai járőrök hozták 531, illetve 430 kontrollal. A két helyszínen ellenőrzött sofőrök közül egy sem fogyasztott alkoholt vezetés előtt és egyéb jogsértést sem tártak fel a rendőrök.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat a közlekedés biztonságának megszilárdítása és javítása érdekében.

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email