220507_erd_kkc_2

Női kézi: kikapott Szombathelyen, de marad az NB I-ben az ÉRD!

Hiába győzte le hazai pályán 34–30-ra az ÉRD-et, az utolsó forduló eredményétől függetlenül kiesett a női kézilabda NB I-ből a Hungast-Szombathelyi KKA, míg Horváth Rolandék megőrizték élvonalbeli tagságukat!

Sorsdöntő mérkőzést vívtak a K&H női kézilabda liga 25., utolsó előtti fordulójában az Arena Savariaban, ahol a kieső helyen nyolc ponttal álló Hungast Szombathelyi KKA az egy hellyel és négy ponttal előtte álló ÉRD-et fogadta.

A találkozót a Kisvárda elleni 18–17-es hazai siker után a vendég érdiek várhatták kényelmesebb helyzetből, hiszen a vasiakat az ÉRD Arénában 32–25-re győzték le, így a Szombathelynek legalább nyolc góllal kellett volna nyernie, hogy az utolsó fordulóra is megtartsa NB I-ben maradási esélyeit – minden más kimenetel az ÉRD élvonalbeli tagságát eredményezte volna. Igaz, Pődör Zoltán együttesének az MTK vendégeként kellett volna nyernie, míg az ÉRD a Budaörsöt fogadja a záró fordulóban.

Ehhez mérten koncentráltan kezdtek a felek, de a hazaiak Balog Judit védéseiből építkezve több lerohanásgóllal öt perc után már 5–2-re vezettek. Horváth Roland azonban gyorsan megtörte a Szombathely lendületét egy időkéréssel, amely után az ÉRD is magára talált és szűk tíz perc után egyenlített, majd Bódi Bernadett góljával fordított is (6–7).

A hazaiak azonban nem hagyták magukat és többször is egyenlítettek, majd Pődör Rebeka ötödik találatával 12–11-nél fordítottak is. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen az ÉRD hamar visszavette előnyét.

Bár a 23. percben Kopecz Barbarát a Lilia Gorilszka ellen elkövetett szabálytalansága miatt egyből piros lappal kiállították, ennek ellenére a csapatkapitány nélkül is jól hajrázott az első félidő végén az ÉRD, amely már négy góllal is vezetett, végül 20–17-es előnyről várta a folytatást.

A második játékrész nem indult jól az érdieknek, amikor Szabó Kitti egy hétméteresnél fejbe dobta a Szombathely kapusát, Katarina Tomasevicset, amely miatt a játékvezetők őt is piros lappal büntették.

A folytatásban a két kulcsjátékos hiányában kissé dadogott az ÉRD támadójátéka, melyet kihasználva 22–22-nél egyenlítettek a hazaiak. Bár a vendégek néhány pillanatig megint el tudtak lépni két góllal, a Szombathely hamar egyenlített, majd az utolsó tizenöt percet Horváth Petra gólja után 26–25-ös előnyről kezdte.

Az ÉRD megint egyenlíteni tudott, de az ezt követő percek nem sikerültek jól a vendégek szempontjából, hiszen a Szombathely 32–27-re lépett meg az 54. percre.

Azonban az utolsó percekre sikerült rendezni a sorokat és bár 34–30-as vereséget szenvedett Szombathelyen, az ÉRD a következő szezonban is az NB I-ben folytatja, míg a Vasas mellett a vasiak búcsúznak az élvonaltól.

Az ÉRD a K&H női kézilabda liga 2021/22-es szezonját május 21-én, szombaton 18 órától a Moyra-Budaörs Handball ellen zárja az ÉRD Arénában.

K&H női kézilabda liga, 25. forduló
Hungast-Szombathelyi KKA – ÉRD 34–30 (17–20)
Szombathely. V.: Horváth P., Marton
SZKKA: Balog – Gheorghe 1, Szekerczés 10 (3), Pődör R. 7 (3), Gorilszka 1, Sztosics 8, Csire 4
Csere: Tomasevics (kapus), Győri V., Horváth P. 2, Virág, Szmolek, Horváth A. 1
Edző: Pődör Zoltán
ÉRD: Hadfi – Bódi 5, Vukajlovics 8, Szabó Kitti 3 (1), Sztankovics 4, Kopecz 3 (2), Fekete B. 4
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Mód 3, Kiss D. Zs., Takács C., Kóka, Mézes, Paróczy
Edző: Horváth Roland
Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–2. 10. p.: 6–7. 15. p.: 10–10. 18. p.: 12–11. 22. p.: 13–15. 27. p.: 16–19. 34. p.: 19–21. 39. p.: 23–23. 46. p.: 26–25. 54. p.: 32–27.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Piros lap: Kopecz (23. perc), Szabó Kitti (33. p.)
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/4

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email