erd_kezi_220322_3

Női kézi: eldőlhet a kiesés sorsa

erd_kezi_220322_3

Női kézi: eldőlhet a kiesés sorsa

Május 15-én, vasárnap 15 órától a kieső helyen álló Hungast Szombathelyi KKA vendégeként vív rangadót a K&H női kézilabda liga utolsó előtti, 25. fordulójában az ÉRD, amely csupán egy hét gólnál nagyobb különbségű vereséggel kerülne bajba a bennmaradásért folytatott versenyben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mérkőzést a Szombathelyi KKA YouTube csatornáján élőben közvetítik, melyet ide kattintva érhet el!

Rendkívül izgalmas és nagy téttel bíró mérkőzésre van kilátás, hiszen május 15-én, 15 órától a tabella tizenharmadik, kieső helyén nyolc ponttal álló Hungast Szombathelyi KKA az őt egy hellyel és négy ponttal megelőző ÉRD-et fogadja a női kézilabda NB I utolsó előtti körében.

Az előző fordulóban az ÉRD kulcsfontosságú pontokat szerzett a Kisvárda 18–17-es hazai legyőzésével, s előnyét az eddigi kettő helyett négy pontra növelte az őt üldöző vasiakkal szemben. Ennek a sikernek köszönhetően Horváth Rolandék bár hátra továbbra sem dőlhetnek, de viszonylag nyugodt helyzetből várhatják a rangadót.

A Szombathelynek ugyanis legalább nyolc góllal kellene legyőznie az ÉRD-et ahhoz, hogy az utolsó fordulóra is megtartsa NB I-ben maradási esélyeit, hiszen a két csapat előző mérkőzésén 32–25-re győzött hazai pályán az ÉRD, így ezt a hátrányt kellene ledolgoznia Pődör Zoltán tanítványainak, akiknek ráadásul az utolsó fordulóban az MTK Budapest vendégeként is nyerniük kellene, miközben Kopecz Barbaráék a 26. körben a Budaörsöt látják vendégül.

A vasiak azonban még kapaszkodnak, amit mutat, hogy bár az elmúlt mérkőzéseiken a Ferencvárostól, a Váctól és a Budaörstől is kikaptak hazai pályán, de a Mosonmagyaróvár ellen értékes döntetlent értek el. Az ÉRD viszont legutóbbi két mérkőzését is megnyerte, ráadásul a kettő között még szusszanhatott is egyet, hiszen a Vasas és a Kisvárda elleni győzelmek között három hete volt készülni Horváth Rolandéknak a bajnokság hajrájára.

A két csapat egyébként eddig négyszer találkozott egymással, minden alkalommal az NB I-ben, s három érdi győzelem mellett a Szombathely egyszer nyert az ÉRD Arénában.

A Szombathely házi góllövőlistáját egyébként Pődör Rebeka vezeti 136 góllal, mellyel az összesített góllövőlistán is az előkelő, harmadik helyet foglalja el. Mögötte Csire Fanni 74-szer, Lilia Gorilszka 73-szor vette be az ellenfelek kapuját, de Horváth Petra is már 60-szor, Katarina Stosics pedig 55-ször volt eredményes. Ebben a mutatóban az ÉRD-nél továbbra is Kopecz Barbara vezet 116 góllal, de Alexandra Vukajlovics és Szabó Kitti is 107 találatnál jár az idényben, míg Paróczy Sára 77 gólt jegyzett.

A május 15-én, vasárnap, 15 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA–ÉRD mérkőzést Horváth Péter és Marton Balázs vezetik.

A mérkőzést a Szombathelyi KKA YouTube csatornáján élőben közvetítik, melyet ide kattintva érhet el!

K&H női kézilabda liga, 25. (utolsó előtti) forduló
05.15., 15.00: Hungast Szombathelyi KKA–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email