erd_kezi_220322_3

Női kézi: eldőlhet a kiesés sorsa

Május 15-én, vasárnap 15 órától a kieső helyen álló Hungast Szombathelyi KKA vendégeként vív rangadót a K&H női kézilabda liga utolsó előtti, 25. fordulójában az ÉRD, amely csupán egy hét gólnál nagyobb különbségű vereséggel kerülne bajba a bennmaradásért folytatott versenyben.

A mérkőzést a Szombathelyi KKA YouTube csatornáján élőben közvetítik, melyet ide kattintva érhet el!

Rendkívül izgalmas és nagy téttel bíró mérkőzésre van kilátás, hiszen május 15-én, 15 órától a tabella tizenharmadik, kieső helyén nyolc ponttal álló Hungast Szombathelyi KKA az őt egy hellyel és négy ponttal megelőző ÉRD-et fogadja a női kézilabda NB I utolsó előtti körében.

Az előző fordulóban az ÉRD kulcsfontosságú pontokat szerzett a Kisvárda 18–17-es hazai legyőzésével, s előnyét az eddigi kettő helyett négy pontra növelte az őt üldöző vasiakkal szemben. Ennek a sikernek köszönhetően Horváth Rolandék bár hátra továbbra sem dőlhetnek, de viszonylag nyugodt helyzetből várhatják a rangadót.

A Szombathelynek ugyanis legalább nyolc góllal kellene legyőznie az ÉRD-et ahhoz, hogy az utolsó fordulóra is megtartsa NB I-ben maradási esélyeit, hiszen a két csapat előző mérkőzésén 32–25-re győzött hazai pályán az ÉRD, így ezt a hátrányt kellene ledolgoznia Pődör Zoltán tanítványainak, akiknek ráadásul az utolsó fordulóban az MTK Budapest vendégeként is nyerniük kellene, miközben Kopecz Barbaráék a 26. körben a Budaörsöt látják vendégül.

A vasiak azonban még kapaszkodnak, amit mutat, hogy bár az elmúlt mérkőzéseiken a Ferencvárostól, a Váctól és a Budaörstől is kikaptak hazai pályán, de a Mosonmagyaróvár ellen értékes döntetlent értek el. Az ÉRD viszont legutóbbi két mérkőzését is megnyerte, ráadásul a kettő között még szusszanhatott is egyet, hiszen a Vasas és a Kisvárda elleni győzelmek között három hete volt készülni Horváth Rolandéknak a bajnokság hajrájára.

A két csapat egyébként eddig négyszer találkozott egymással, minden alkalommal az NB I-ben, s három érdi győzelem mellett a Szombathely egyszer nyert az ÉRD Arénában.

A Szombathely házi góllövőlistáját egyébként Pődör Rebeka vezeti 136 góllal, mellyel az összesített góllövőlistán is az előkelő, harmadik helyet foglalja el. Mögötte Csire Fanni 74-szer, Lilia Gorilszka 73-szor vette be az ellenfelek kapuját, de Horváth Petra is már 60-szor, Katarina Stosics pedig 55-ször volt eredményes. Ebben a mutatóban az ÉRD-nél továbbra is Kopecz Barbara vezet 116 góllal, de Alexandra Vukajlovics és Szabó Kitti is 107 találatnál jár az idényben, míg Paróczy Sára 77 gólt jegyzett.

A május 15-én, vasárnap, 15 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA–ÉRD mérkőzést Horváth Péter és Marton Balázs vezetik.

A mérkőzést a Szombathelyi KKA YouTube csatornáján élőben közvetítik, melyet ide kattintva érhet el!

K&H női kézilabda liga, 25. (utolsó előtti) forduló
05.15., 15.00: Hungast Szombathelyi KKA–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email