Still0503_00000

Trigonometria és gráf is volt az idei matekérettségiben

Still0503_00000

Trigonometria és gráf is volt az idei matekérettségiben

A diákok nehezebb, az intézményvezető kicsit könnyebb matematikaérettségire számított.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május 3-án írták a közép- és emeltszintű matematika érettségit a középiskolás diákok. Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 115 diákja középszinten, 44-en pedig emelt szinten vizsgáztak, de az intézményben további negyven külsős diák vizsgázott matematikából, hiszen a VMG emelt szintű vizsgaközpontként működik.

Szilasné Mészáros Judit, a VMG intézményvezetője az idei vizsgák kapcsán az Érd Tv-nek úgy fogalmazott, nem volt egyszerű a középszintű vizsga sem, de az emelt esetében könnyebbre számítottak, mert a mostani végzősök sok ideig csak online tanulhattak.

„Rápillantva a feladatsorra, azt mondom, nem lesz egyszerű nagyon jó jegyet szerezni. Az emelt szint jóval keményebb dolgozat. Elfogadható, de egy kicsit könnyebbre számítottunk, tekintve, hogy ezek a gyermekek kilenc hónapig online oktatásban vettek részt”

– fogalmazott Szilasné Mészáros Judit, megjegyezve, a matematika és a természettudományos tárgyak megsínylették a pandémiás időszakot, mert ezek olyan tárgyak, melyek igénylik, hogy a tanár részletesebben elmagyarázza a dolgokat.

Ami a diákságot illeti, már pozitívabban nyilatkoztak az idei matematika érettségiről. Az Érd Tv által megkérdezett egyik diák szerint elég könnyű volt a vizsga és jutott idő befejezni a feladatsort.

„Szerintem az egyik legkönnyebb volt az elmúlt években”

– fogalmazott Simon Dénes.

Iskolatársa, Szép Bálint úgy fogalmazott, „maximálisan korrekt” feladatsort kaptak. Szerinte még a humánosok is meg tudnak ugrani egy 60-70 pontot az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Maschl Tamás is nehezebb vizsgára számított, igaz, sokat is készült rá, ezért vegyes érzései vannak, mert volt olyan feladat, amely jobban is sikerülhetett volna számára, de összességében jól ment az érettségi.

Ismertették, a matematika érettségi feladatsorai között viszonylag kevés volt a geometria, de számtani és mértani feladatokat, trigonometriával, statisztikával és térgeometriával foglalkozó feladatokat is kaptak, sőt, gráffal és függvényekkel is kellett dolgozniuk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email