Ilyen volt a magyar érettségi

Május 2-án a magyar nyelv és irodalommal kezdődtek meg a tavaszi érettségi vizsgák.

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium végzős tanulója szerint „gyanúsan könnyű volt”, illetve annak érzi az idei magyar érettségit, mert nehezebbre számított, de bízik benne, hogy a többi vizsgáról is hasonlóan jöhet ki. Egy másik végzős diák az Érd Tv-nek úgy fogalmazott az érvelés, a novellaelemzés és a szövegértés sem volt nehéz.

Pintérné Bernyó Piroska, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője bízik benne, hogy figyelembe veszik, hogy a jelenleg végzős évfolyam csupán egy teljes évet töltött jelenléti oktatásban a középiskolákban.

„Próbálkoztak és a kollégáim is mindent megtettek, de azért két év anyaga nem ugyanaz, mintha jelenléti oktatásban vannak a diákok”

– fogalmazott az intézményvezető.

A Gárdonyiban 69 diák tett érettségi vizsgát magyar nyelv és irodalomból. Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban 153-an közép-, hatan pedig emelt szintű vizsgát tettek, de további tizenöt külsős diák is itt vizsgázott, hiszen az intézmény vizsgaközpontként is működik. Az Érdi Szc Kós Károly Technikumban 105-en tettek vizsgát magyar nyelvből, míg a Marianumban mind a tizenhét végzős érettségizett.

Az Oktatási Hivatal már nyilvánosságra is hozta a középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi megoldókulcsát is. Ez ide kattintva érhető el! 

Május 3-án a matematikával folytatódtak  a tavaszi érettségi vizsgák, melyek menetrendjéről ide kattintva írtunk! 

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email