22_03_29_erdmost_nincskep

Május 2-án kezdődik az óvodai beiratkozás

22_03_29_erdmost_nincskep

Május 2-án kezdődik az óvodai beiratkozás

Május 2-án, 3-án és 4-én tartják a beiratkozásokat a 2022/23-as nevelési évre az önkormányzati fenntartású érdi óvodákban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A felvétel jelentkezés alapján történik, a szabad intézményválasztás jogát csak a szabad férőhelyek függvényében gyakorolhatják a szülők. A következő nevelési évre az önkormányzat által fenntartott óvodákban május 2-án, hétfőn, 8–18 óráig, május 3-án, kedden, 8–17 óráig és május 4-én, szerdán, 8–17 óráig írathatják be gyermeküket a szülők.

A beiratkozáshoz szükséges közokiratok, dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok (lakcímet igazoló hatósági igazolvány is),
  • a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,
  • a gyermek TAJ-száma

A nemzeti köznevelésről szóló 2011-es törvény szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. A kötelező óvodai nevelés korai fejlesztésben és gondozásban is teljesíthető.

A szülő (2022. április 15-ig benyújtott) kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti – különös méltánylást érdemlő esetben, újabb kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti –, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala 2030 Érd, Budai út 7/B. mint engedélyező szerv felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. A szülők gyakorolhatják szabad intézményválasztási jogukat, de csak a szabad férőhelyek függvényében.

Az óvoda vezetője az óvodai felvételi, átvételi kérelemnek helyt adó döntését írásban, a kérelem elutasítására vonatkozó döntését határozati formában közli a szülővel, június 3-ig. Az óvoda döntése ellen a szülő a közléstől számított tizenöt napon belül jogorvoslati eljárást megindító kérelmet nyújthat be az óvodavezetőnél. Az eljárás során a települési önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézmény esetén a jegyző jár el, és hoz másodfokú döntést.

  • A sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői bizottság javaslata szükséges.
  • A Kincses és a Szivárvány óvodában, illetve tagintézményeikben fogadják azokat az SNI-s gyermekeket, akik a többi gyermekkel együtt nevelhetők, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb fennálló pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem-vagy magatartás-szabályozási zavar) küzdenek, és azon gyermekeket is, akik enyhe értelmi vagy beszédfogyatékosság okán sajátos nevelési igényűek.
  • Akik a hallásukat illetően érzékszervi fogyatékossággal élnek, a Fácán Tagóvodában fejleszthetők. Akik mozgásszervi fogyatékossággal élnek, az Érdi Szivárvány Óvodában, azon gyermekek, akik érzékszervi fogyatékossággal élnek (látás tekintetében), a Meseház Tagóvodában fejleszthetők.
  • Német nemzetiségi óvodai nevelés a Pumukli Német Nemzetiségi Óvodában (2030 Érd, Riminyáki út 17.) biztosított.

A beiratkozáshoz ki kell tölteni a beiratkozási adatlapot is (ez letölthető lesz az önkormányzat honlapjáról), de kitölthető a személyes beiratkozáskor is, a helyszínen. Az óvodai körzeteket tartalmazó dokumentum is megtekinthető a honlapon.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Óvodákat ide kattintva tekintheti meg!

Az óvodai körzeteket pedig ide kattintva érheti el!

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email