idoslogo4_220420

Fókuszban az egészség

idoslogo4_220420

Fókuszban az egészség

Csütörtökön a covidról és a tüdőbetegségekről tartanak előadást a PKH-ban az időseknek, jövő héten elsősegély-tanfolyamot szerveznek a nyugdíjasoknak. Mindkét program ingyenes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szepes Gyula Művelődési Központ „Idősen, aktívan Érden” címmel programsorozatot hirdetett a 65 év felettieknek, több témakörben – ezek egyike az egészség.

Egy négyalkalmas orvosi előadássorozat keretében az időseket leginkább érintő megbetegedésekről, azok kezeléséről és megelőzéséről tudhatnak meg fontos információkat az érdeklődők. Az első előadást március 17-én tartották, akkor a háziorvos szerepéről volt szó.

A második előadás április 21-én lesz, 14 órától, a Parkvárosi Közösségi Házban (Gépész u. 14.), témája: minden, amit tudni szeretne a tüdő betegségeiről és a Covidról. 

Az előadó dr. Győry Zsuzsanna (Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény) lesz, aki az előadást követően válaszol a felmerülő kérdésekre is.

Az előadás ingyenes, regisztráció nem szükséges.

Egészség témakörben még egy rendezvényt szervez a Szepes a közeljövőben: egy kétalkalmas elsősegély-tanfolyamot. A résztvevők megtudhatják, mi a teendő, ha otthonukban baleset éri őket (erős vérzés, égési sérülés). A kétalkalmas tanfolyam során elsajátíthatják az alapvető, de olykor életmentő fogásokat, és a hétköznapokban is hasznos egészségügyi ismereteket.

A tanfolyamot április 25-én és 28-án tartják a Szepesben, 13 és 16 óra között. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a 0623 365-490-es telefonszámon, a 112-es melléken, vagy a szucs.agnes@szepesmk.hu emailcímen.

A tanfolyamra péntekig (április 22.) lehet jelentkezni. (Azokat várják, akik mindkét alkalmon ott tudnak lenni.) A rendezvény ingyenes.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email