ukransziv

70 ukrajnai menekültet látnak el jelenleg Érden

ukransziv

70 ukrajnai menekültet látnak el jelenleg Érden

A Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében 45, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezetnél pedig 25 ukrajnai menekültet látnak el jelenleg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdeklődésünkre Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-Parkváros Baptista Gyülekezet lelkipásztora arról tájékoztatott, hogy jelenleg négy helyszínen 25 ukrajnai menekültet látnak el, így jelenleg 33 szabad hellyel rendelkeznek, de a menekültek száma folyamatosan változhat, hiszen április 5-én reggel is többen elutaztak. A lelkipásztor beszámolt arról is, hogy a háború megkezdése óta már több mint 320 menekültet láttak el.

A gyülekezet mikrobusza április 6-án ismét adományt visz a határra, ezért élelmiszert szívesen fogadnak, mert abból folyamatosan fogy a készlet. Fórizs Gyula Zsolt kitért rá, a közösségi oldalon létrehozott csoportjukban – melyet ide kattintva érhet el – folyamatosan adnak információt azzal kapcsolatban, milyen adományokra van leginkább szükség, emellett pénzadományokat is szívesen fogadnak, mert egyelőre sem egyházi, sem állami, sem önkormányzati, sem egyéb támogatást nem kaptak, mindent magánadományból fedeztek. Olyan élelmiszereket is várnak, melyeket az Érdről továbbálló menekültek magukkal vihetnek az útra.

Az Érd Baptista Gyülekezet által várt adományok
tartós élelmiszer, száraz tészta, készétel (konzerv gulyás, töltött káposzta stb.), löncshús, pástétomok, konzerv májkrém, smack leves, levesporok, por alapú szószok,  rizs, kristálycukor, liszt, olaj, bébi étel, müzli, gabonapehely (reggelire való), kis csomagolású keksz, csoki, kisdobozos gyümölcslé, gyerekital, fél literes szénsavmentes ásványvíz, bébitápszer, vitaminok, vény nélkül kapható gyógyszerek, kötszerek, jó állapotban lévő takarók, ágyneműk

Aki pénzbeli hozzájárulással szeretne segíteni:

  • Érdi Baptista Gyülekezet
  • K&H Bank: 10403136-31321219-00000000
  • Közlemény rovatba kérik írd be: UKRAJNA

Az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet az elmúlt hetekben kölcsön kapott egy budaörsi autókereskedéstől egy kilencszemélyes mikrobuszt korlátlan használatra, emellett egy másikat jelentős kedvezménnyel tud kölcsönözni, de béreltek egy hat zuhanykabint is tartalmazó konténert, illetve még egy irodakonténert, ahol szintén menekülteket tudnak elszállásolni.

Fórizs Gyula Zsolt lapunknak beszélt arról is, hogy nem csak elszállásolják a menekülteket, hanem adott esetben szállítják is őket például az Idegenrendészethez, de orvosi ellátásban, számítástechnikai eszközök és internetszolgálatatás beszerzésében is segítenek.

Kiemelte, a menekültek itt tartózkodását és továbbállását is tudják támogatni, de aki például nem tudja, hova menjen tovább, akkor a partnerekkel segítenek megoldást találni a külföldi befogadószervezeteknél.

A gyülekezet azonban önkéntesek jelentkezését is várja április 9-re, 10-re, 12-re, 13-ra és 14-re, hogy a régi Parkvárosi Közösségi Házban ügyeletet lásson el. Ezzel kapcsolatban a lelkipásztor elmondta, a feladat csupán annyi, hogy reggel 9-től késő estig két műszakban átvegyék az érkező adományokat, illetve információval lássák el az oda érkezőket.

A Szociális Gondozó Központ vezetője, Bereiné Petrik Mária arról tájékoztatott, jelenleg 45 ukrajnai menekültet látnak el a Topoly utcai intézményben, akik  többségében gyermekek és nők, de tizennégy afrikai egyetemistát is ellátnak.

Bereiné Petrik Mária ismertette, a Szociális Gondozó Központban folyamatosan várnak adományokat, ezúttal pedig leginkább mosószerre, tisztálkodási eszközökre, tisztítószerekre, tejre, tejtermékekre, tartós élelmiszerre, ásványvízre lenne szükségük.

A Szociális Gondozó Központ vezetője kitért arra is, hogy jelentkeztek óvodapedagógusok segíteni, akik a gyermekekkel tudnak foglalkozni, de örömmel vesznek minden hasonló segítséget.

Kiemelte, ételszállításhoz is szeretnének segítséget kérni és olyan emberek jelentkezését várják, akik hétfőn, kedden, pénteken vagy szombaton Budapest III. kerületéből, az Étel az Életért Alapítványtól el tudnák hozni az ételt a Szociális Gondozó Központba.

Megjegyezte azt is, hogy a krízisidőszak lejárta után vasárnaponként már nem kapnak meleg ételt az egyházaktól, ezért olyan helyi kifőzde, vagy étterem felajánlását is várják, amely vasárnaponként közel ötven főnek tud meleg egytálételt készíteni.

A Szociális Gondozó Központ elérhetőségei
2030 Érd, Topoly utca 2.
telefonszám: (06 23) 374 944

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email