210929_erd_fkc_4

Női kézi: a dobogóst fogadja az ÉRD

Március 31-én, 18 órától a tabella harmadik helyén álló DVSC SCHAEFFLER-t látja vendégül az ÉRD Arénában az ÉRD a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában.

Nem vár könnyű feladat Horváth Roland lányaira, akik a Győr elleni vereség mellett az Alba Fehérvár, az MTK és legutóbb a Dunaújváros ellen is pont nélkül maradtak, pedig mindhárom esetben kifejezetten szoros mérkőzést vívtak a riválisokkal.

Az ÉRD az idei szezonban eddig nem tudott bravúrt szállítani, hiszen eddigi négy győzelmét hazai pályán az Alba Fehérvár és a Szombathely, idegenben pedig a Vasas és a Budaörs elleni sikerrel hozta össze, így nyolc pontjával jelenleg a tabella tizenkettedik helyén áll. Az előtte álló Budaörs előnye négy pont, miközben a mögötte álló Vasas hátránya csak kettő. Igaz, Kopecz Barbaráék a hátralévő hat fordulóban még a budaörsiekkel, az angyalföldiekkel és a szombathelyiekkel is összecsapnak.

Ezzel szemben a DVSC kényelmes pozícióban van a bajnoki bronzérem megszerzéséért vívott küzdelemben, hiszen a második helyezett FTC négy ponttal gyűjtött többet a hajdúságiaknál, akik viszont hat ponttal előzik meg a negyedik helyen álló Vácot.

Szilágyi Zoltán együttese tizenkilenc mérkőzéséből csupán négyet veszített el, miután az FTC-től kétszer kapott ki, de az MTK és a Győr vendégeként is vereséget szenvedett, miközben a közvetlen riválisok közül a Vácot és a Mosonmagyaróvárt oda-vissza legyőzte és Siófokról is elhozta a két pontot.

Az ÉRD és a DVSC eddig 28-szor találkozott egymással, ebből 25-ször az NB I-ben, háromszor a Magyar Kupában. Az ÉRD tizenötször, a Loki tizenegyszer örülhetett a győzelemnek két debreceni döntetlen mellett. Érdről viszont csak háromszor tudtak pontokkal távozni a hajdúságiak, hiszen a tizennégy érdi összecsapásból tizenegyet a hazaiak nyertek.

A DVSC erejét mutatja a házi góllövőlista szorossága, hiszen bár Vámos Petra 69 góljával kicsit meglépett a társaktól, de Karina Jezsikava is már 61-szer, Planéta Szimonetta pedig 58-szor volt eredményes. Bár utánuk nagyobb űr tátong, a Loki hét játékosa is már elérte a harminc dobott gólt a szezonban és további hárman húsz felett járnak.

Ezzel szemben az ÉRD-nél Kopecz Barbara növelte előnyét és már csak két gólra van a bűvös százgólos határtól, őt pedig 91 találattal követi Szabó Kitti, akire szépen tapad a 86-szor eredményes – éppen Debrecenből kölcsönben lévő – Alexandra Vukajlovics, de Horváth Rolandéknál már csak négy játékos jár legalább húsz gólnál a szezonban.

A március 31-én, 18 órától kezdődő ÉRD–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
03.31., 18.00: 
ÉRD–DVSC SCHAEFFLER

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email