Tízezren a Töltött Káposzta Fesztiválon

Március 25. és 27. között először rendezik meg a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivált Simonpusztán, ahol István Gábor főszervező tájékoztatása szerint március 26-án több mint tízezer vendég volt.

stván Gábor, a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál főszervezője, a Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnöke az Érd Tv-nek elmondta, egyesületük nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre és mivel a töltött káposzta a Kárpát-medence egy tradícionális étele, ezért örömmel álltak egy fesztivál rendezése mellé.

De nem csak a közönség fesztiválozott, hiszen március 26-án az éttermek, cégek és séfek versengtek egymással az Év Töltött Káposztája címért, míg március 27-én közel negyven család készítheti el a legjobb töltött káposztát.

István Gábor kitért rá, a versenyre volt nevezési díj is, melyet a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek ajánlottak fel. Az „Év Töltött Káposztája” címért tizenhét csapat versengett, de mint Kovács Lázár séf, a fesztivál zsűritagja elmondta, közülük ötnél leégett a káposzta, így őket sajnos le kellett pontozniuk, de így is számos különböző ízvilágú, töltelékű vagy tálalású töltött káposztát kóstolhattak meg.

„Az a jó töltött káposzta, aminek tölteléke kellően lágy, kellően ízes és a káposzta, ami körbeveszi nincs szétfőve, ugyanakkor kellően roppanós ahhoz, hogy akár egy villával is el lehessen vágni”

– ismertette a jó töltött káposzta ismérveit Kovács Lázár.

„Bebizonyosodott, hogy a töltött káposzta egy fogalom Magyarországon. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sokféle töltelékkel, fűszerezéssel, de elképesztő jó szájíz is kell egy jó töltött káposztához”

– fogalmazott lapunknak Bede Róbert séf, aki szintén a zsűri tagja volt.

Végül az első helyet a Stáb/Romis csapata szerezte meg, második helyen a Beauty-Med, a harmadikon pedig a Bloomair végzett.

„Megjelenítették a tányéron a múltat, a jelent és a jövőt is. A káposztába egy kis vad ízt is vittek bele, megjelent a fűszerpaprika és a hagyományos magyar ételek jellegzői is, tehát egy komplex, szép étel volt”

– jellemezte a győztes Stáb/Romis töltött káposztáját Bede Róbert.

A főszervező István Gábor beszámolt róla, a pénteki napon 2500 fős látogatottság mellett rendeztek amolyan bemelegítőprogramokat, míg szombaton – délután 16.30-as közlése szerint – már tízezren látogattak ki Simonpusztára, ahol különböző standok, koncertek és színes programok várják az érdeklődőket, míg a gyermekeknek egy külön játszóteret alakítottak ki.

 

A Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál vasárnapi programja

  • 11:00 Főzőverseny
  • 11:30-12:30 Hahota Gyermekszínház- Brémai Muzsikusok
  • 12:30 Kikinda ADZNM Gusle Szerbia táncház a csárdába
  • 13:00-14:00 Alma Együttes
  • 14:30-15:30 Magyar Történelmi Színház és Magyarock Dalszínház koprodukciója: A rút kiskacsa mesemusical
  • 16:00-17:00 Pillangó Táncház
  • 19:00-22:00 Magyar Történelmi Színház és Magyarock Dalszínház koprodukciója: A Női Nem- Zenés vígjáték

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email