Ismeretlenek a Honvédség nevében hamis behívóparancsokat terjesztenek

Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében – hívta fel a figyelmet a Magyar Honvédelmi Minisztérium közleménye.A közleményben kiemelték: Magyarországon nincs mozgósítás, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

A hamis behívóparancsok egy életbe lépett rendkívüli hadi állapotra és a nem létező tartalékos hadkötelezettségre hivatkoznak.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

A Honvédelmi Minisztérium szeretné megnyugtatni a közvéleményt, ezért azt kéri mindenkitől, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszteléseket ne higgyék el.

Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a honvédségtől.

A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs