22_03_29_erdmost_nincskep

Így halad a présház fejlesztése

22_03_29_erdmost_nincskep

Így halad a présház fejlesztése

Mint beszámoltunk róla, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata egy kétszintes, közösségi rendezvényeknek is otthont adó zarándok- és présházat hoz létre a Mély utca legtetején, a pincesor végén. A fejlesztés állapotáról érdeklődtünk, melyre az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. válaszolt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megírtuk, a présház egy olyan kétszintes épület, amely közösségi rendezvényeknek, előadásoknak, zenés esteknek, megbeszéléseknek is otthona lehet, de zarándokházként is üzemelhet. A 160 négyzetméter alapterületű, kb. 85 négyzetméteres tetőtérrel rendelkező présházban szálláshely is lesz.

 

Érdeklődésünkre az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. válaszolt. közölte a présház fejlesztésének aktuális helyzetét.

Eszerint az épületben már kiépítették a víz- és csatornavezetékeket és elkészültek a közműcsatlakozások is. Az elektromos földkábeles csatlakozást a szolgáltató a kiviteli tervek szerint fogadta el és a szabványos fogyasztásmérőhely kialakítása után ráköthető a hálózatra.

Tudatták, az épület földmunkáival kapcsolatos régészeti felügyelet is lezárult és a megvalósíthatóságot és a kivitelezés biztonságát befolyásoló, az épület mögötti függőleges omlékony homokkő támfalat is rézsűzték. Emellett az alapozási és betonozási munkálatok is az engedélyes tartószerkezeti terveknek és talajmechanikai előírásoknak megfelelően készült el, biztosítva az épület teherhordó vasbeton főfalainak tervszerű csatlakozását.

Elkészültek a talajnedvesség elleni szigetelések, a hőszigetelések és a vasbetont körítő főfalak is, jelenleg pedig az épület téglaszerkezetű lépcsőházi főfalazását végzi a kivitelező.

Kiemelt kép: erdmost.hu/archív, fotók: Szabó Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email