bojt

Szerdán kezdődik a negyvennapos böjt

bojt

Szerdán kezdődik a negyvennapos böjt

Jövő szerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra kéri a katolikus híveket, hogy eleget téve Ferenc pápa felhívásának, nagyböjt első napján a békéért is imádkozzanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az MTI-hez eljuttatott közleményben emlékeztettek: Ferenc pápa múlt szerdán intézett felhívást mindenkihez, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsanak böjti napot és imádkozzanak a békéért, kérve Szűz Mária, a „béke királynője” közbenjárását.

Nagyböjti körlevelében az MKPK kiemeli: a nagyböjt, a húsvétra készülés alkalom a bűnbánatra, az imádság, a böjt és a rászorulók segítése pedig a bűnbánat legfontosabb kifejezései.

Úgy fogalmaztak: „amikor észrevesszük környezetünkben a magányos, beteg vagy anyagi szegénységben élő embertársainkat és adománnyal, munkával, jó szóval igyekszünk segítségükre lenni, gondoljunk arra, hogy közösségek, családok, sőt egész népek is rászorulhatnak gondoskodó szeretetünkre”.

Hozzátették: a magyar nép körében is sokaknak van szüksége segítő gondoskodásra. „Nemcsak leszakadó közösségeink, hanem a magyarság egésze is számos terhet hordoz.”

A nemzet idősödése miatt nagy szükség van az idősek és a betegek hatékony, intézményes támogatására. Fontos továbbra is „óvni és erősíteni az Isten rendelése szerinti házasság és család értékeit”, mert noha kedvező jelek mutatkoznak a házasság, a családalapítás és a gyermekvállalás terén, Magyarország lakossága még mindig fogyatkozik – írták.

Kitértek arra: a magyar nép kulturális öröksége – éppúgy, mint a többi nemzeté – a teremtett világ értékei közé tartozik és kedves Isten előtt, ezért „felelős szeretettel” kell művelni. Ez a szeretet indokolja, „hogy különös gondot fordítsunk a gyermekek és a fiatalok keresztény szellemű oktatására és nevelésére”.

A püspökök testülete azt is kéri a hívektől, hogy a „jövőért érzett felelősséggel” vegyenek részt az áprilisi országgyűlési választáson és az azzal egy időben tartandó népszavazáson is.a

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email