volanbuszpalyaudvar2_200509

Akadálymentesítés: felmérték az érdi buszpályaudvart

volanbuszpalyaudvar2_200509

Akadálymentesítés: felmérték az érdi buszpályaudvart

Az Access4you az akadálymentes hozzáférés szempontjából vizsgálta és tanúsította a Volánbusz autóbusz-állomásait, és tette közzé honlapján az állomások minősítését, hogy megkönnyítse a fogyatékossággal élő emberek utazásának megtervezését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Acces4you a kerekesszékesek, vakok és gyengénlátók, idősek és mozgásukban korlátozottak, babakocsival közlekedők, siketek, nagyothallók és kognitív zavarral élők számára fontos szempontokat vizsgál a tanúsítási eljárása során. A szervezet a Volánbusz valamennyi utasforgalmat bonyolító autóbusz-állomását minősítette az elmúlt időszakban, vizsgálva az állomások külső környezetét, megközelíthetőségét, a bejutási, belső közlekedési lehetőségeket, a speciális kommunikáció, utastájékoztatás és infrastruktúra elérhetőségét.  A minősítés lehet arany, ezüst vagy bronz.

Érden is felmérték a buszállomást, és több hiányosságra is felhívták a figyelmet. Például nincs akadálymentes mosdó, és egyes táblák csak álló emberek számára láthatóak.

Természetesen egyéb intézményeket is minősítenek: Érden a Budai úti kormányablak kapott ezüst minősítést. Mint írják: az intézmény akadálymentes kerekesszékes, babakocsis, idős, mozgásukban korlátozott, vakok, gyengénlátók, és siketek részére. Az épület előtti közterületi parkolóban 2 db kijelölt akadálymentes parkoló is van. A legközelebbi buszmegállótól megközelítés járdán, és gyalogátkelőn keresztül lehetséges akadálymentesen. Az épület bejárata előtt nincs szintkülönbség. A bejárati ajtó megfelelő méretű automata tolóajtó, érzékelhető üvegfelülettel. A gyalogátkelőtől taktilis vezetősáv vezet az információs pultig, ahol a sorszámot lehet kérni, valamint az első ügyfélpultig. A szolgáltatás használható akadálymentesen, megfelelő várakozási lehetőséggel és ügyfélpult kialakítással. Indukciós hurok nincs, Kontakt jelnyelvi szolgáltatás rendelkezésre áll, valamint hangostérkép a sorszámhúzóban. Akadálymentes WC használható akadálymentesen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email