22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazatszámlálókat keresnek Törökbálinton

A 2022. április 3-i országgyűlési képviselő választásra és az ugyanezen a napon esedékes, több kérdésben tartott népszavazásra keresnek szavazatszámlálókat Törökbálinton – jelent meg a város honlapján.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 17. § (1) bekezdés a) pontja szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja.

Fentiek értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagja lehet minden, a központi névjegyzékben szereplő, törökbálinti lakcímmel rendelkező választópolgár, akivel szemben a Ve. 18. § (1) és (2) bekezdésében foglalt összeférhetetlenségi okok egyike sem áll fenn. (Lásd: Jelentkezési lap Törökbálint Város szavazatszámláló bizottságába és nyilatkozat összeférhetetlenségről 2. oldal.)

A Ve. 33. § (4) bekezdés a) pontja értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő országgyűlési választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart, azaz 4 évre szól! Ez azt jelenti, hogy a korábbi bizottsági tagok megbízatása lejár, tehát nekik is szükséges újból jelentkezni, amennyiben részt kívánnak venni a szavazatszámláló bizottság munkájában.

A szavazatszámláló bizottság választott tagját a jegyző javaslatára a Képviselő Testület választja meg, várhatóan a 2022. februári rendes ülésen.

A tagok a megválasztásukat követően a polgármester előtt esküt/fogadalmat tesznek. A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok – valamennyi választást megelőzően – kötelesek a bizottsági tagok részére szervezett felkészítő oktatáson részt venni.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, illetve a választást követő napon a napi munkavégzés alól mentesülnek.

Kérik, hogy aki az ismertetett feltételek alapján szívesen részt venne a választások helyi lebonyolításában, az Törökbálint Város Polgármesteri Hivatalában (Polgármesteri Hivatal 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 79.) működő Helyi Választási Irodánál a hivatal@torokbalint.hu e-mail címen, postai úton, vagy személyesen – ügyfélfogadási időben – jelentkezzen a jelentkezési lap és összeférhetetlenségi nyilatkozat kitöltésével legkésőbb 2022. január 31. napjáig.

A jelentkezési lap letölthető a honlapról (www.torokbalint.hu), vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal főépületének recepcióján is, illetve ugyanitt le is adható. (Kérik, amennyiben e-mailben adja le jelentkezését, az eredeti aláírt példányt a Polgármesteri Hivatal aulájában lévő recepción a megadott határidőig szíveskedjen leadni.)

A jelentkezési lap leadása nem jelenti a jelentkező auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus megválasztását, illetőleg részvételét a szavazatszámláló bizottsági munkában.

Ha megválasztására, beosztására sor kerül, az Ön által megadott elérhetőségeken a Választási Iroda tagja értesíteni fogja.

Amennyiben további kérdése van, a 06 (23) 335-021/289-es vagy a 282-es melléken állnak szíves rendelkezésére!

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email