22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kikapott Békéscsabán, búcsúzott a kupától az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kikapott Békéscsabán, búcsúzott a kupától az ÉRD

27-26-os vereséget szenvedett az NB I/B Keleti csoportját vezető Békéscsabai ENKSE vendégeként, így rögtön a harmadik fordulóban búcsúzott a Magyar Kupától az ÉRD női kézilabdacsapata. A Budaörs 24-22-es Kisvárda elleni hazai vereséggel esett ki a sorozatból.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az élvonaltól az előző szezon végén búcsúzó, az új idényben az NB I/B Keleti csoportját nyolc mérkőzés után nyolc győzelemmel vezető Békéscsaba otthonában kezdte meg a Magyar Kupa küzdelmeit az NB I-ben sereghajtó ÉRD.

A harmadik fordulóban rendezett mérkőzésen bár Kopecz Barbarára ezúttal sem számíthatott Horváth Roland, a vendégek a sok hazai hibát kihasználva a 14. percre 8-2-re léptek meg Sztankovics Réka góljával.

A viharsarkiak azonban egyre inkább elkapták a fonalat és bő tíz perccel később egy gólra is csökkentették a különbséget, végül a szünetre a Pest megyeiek vonulhattak 16-13-as előnnyel.

A második játékrészben viszont néhány perc után ledolgozta hátrányát a házigazda (17-17), amely nem sokkal később már a kétgólos különbséget is tartotta. Az utolsó percekben pedig bár többször egyenlített, a továbbjutáshoz szükséges győzelmet nem tudta megszerezni és 27-26-os vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától az ÉRD.

A Moyra-Budaörs Handball a Kisvárda Master Good SE-t fogadta a Városi Sportcsarnokban. Buday Dániel együttese ugyan rögtön egy 4-0-s sorozattal kezdte a mérkőzést, de a félidőre már a nyírségiek vonulhattak 14-9-es előnnyel. A különbséget az 50. percre sikerült ledolgoznia a budaörsieknek, de fordítani már nem tudtak és 24-22-es vereséggel az ÉRD-hez hasonlóan kiestek a Magyar Kupából. 

Női kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló
Békéscsabai ENKSE – ÉRD 27-26 (13-16)
Legjobb dobók: Kukely A. 8, Iván 5, Gyimesi 4, ill. Szabó K. 7, Fekete B. 5, Vukajlovics 3
Moyra Budaörs Handball – Kisvárda Master Good SE 22-24 (9-14)
Ld.: Schneider, Braun L. 4-4, Szabadfi 3, ill. Radojevics 10, Mészáros-Mihálffy, Udvardi 3-3

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email